Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’IMAS situada al centre de Palma ja treballa a ple rendiment

La nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’IMAS situada al centre de Palma ja treballa a ple rendiment

(18/07/2022)

Catalina Cladera i Sofia Alonso han visitat avui les noves instal·lacions, que garanteixen l’accessibilitat i la privacitat de les persones usuàries.

Totalment accessible, millor connectada amb el centre de Palma i, per tant, més propera a la ciutadania, polivalent i dissenyada ja des d’un inici tenint en compte les necessitats específiques de les persones usuàries. Així és la nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha obert al carrer Pérez Dézcallar i Net número 11 de Palma. La seva funció principal és donar resposta al creixent nombre de persones que fan ús d’aquest servei i millorar l’atenció que ofereixen a totes les que necessiten accedir a algun recurs dels serveis socials.

Les noves instal·lacions funcionen des del dia 11 de juliol i són totalment accessibles, amb senyalització interior i exterior, i adaptació dels espais. Compten amb una sala central amb sis llocs de feina d’atenció directa a la ciutadania, sis despatxos, una sala de jocs infantil per als moments d’espera, una sala de reunions i una altra sala que temporalment empraran professionals de la Direcció Insular d’Igualtat del Consell.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, i el conseller de Presidència del Consell, Javier de Juan, han visitat avui les noves instal·lacions d’aquesta oficina, juntament amb els vicepresidents de l’IMAS, Jaume Tortella i Magdalena Gelabert.

«L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania és la porta d’entrada als serveis socials. Amb les noves instal·lacions, posam a l’abast de tothom un espai agradable, còmode i on cada persona rep una atenció específica segons les seves necessitats concretes», ha manifestat Catalina Cladera, la qual ha conclòs que «des del Consell treballam per oferir nous recursos i serveis que repercuteixin en la millora de la qualitat de vida dels mallorquins i mallorquines. Per això, tot el personal d’atenció directa són professionals especialitzats. No només atenen cada demanda, també fan un seguiment de cada cas».

Per la seva part, Sofia Alonso ha reconegut que «les oficines que fins ara estaven ubicades a la seu central de l’IMAS s’havien quedat petites. Era necessari fer un canvi i apostar per un local més gran, més cèntric i amb capacitat per ampliar el personal i oferir una atenció més humanitzada».

En total, una vintena de professionals treballaran en les noves instal·lacions, entre administratius, educadors socials, intèrprets de llengua de signes, jurídics i agents d’igualtat. La nova Oficina és també la seu central del Telèfon d’Atenció Ciutadana 900 100 444, atès també per professionals especialitzats que donen resposta sobre ajudes, recursos, i programes. A més, presencialment, des d’aquí es cursen els tràmits i la renovació dels títols de família nombrosa i monoparental, i es dona suport específic per a la sol·licitud de qualsevol altra gestió, ajuda o subvenció relacionada amb els serveis socials.

A la nova seu, també s’hi ubiquen els professionals del Servei d’Intèrprets de Llengua de Signes de l’IMAS; a partir de setembre, s’hi incorporarà un equip específic per a la instrucció de les ajudes individuals adreçades a persones majors i a persones amb discapacitat i també s’hi instal·larà una oficina de registre.

L’horari d’atenció és ininterromput de 9 a 17 hores els dilluns, dimecres i dijous, i de 9 a 14 hores els dimarts i divendres, si bé sempre s’atén amb cita prèvia que es pot sol·licitar a través de la web de l’IMAS o telefonant al número gratuït 900 100 444 (de dilluns a divendres de 9 a 16 hores).

L’IMAS va adquirir aquest nou local el desembre de 2021 per 784.000 € i, des de llavors, s’hi han duit a terme obres d’adequació per un total de 78.039 €. Bàsicament, les millores han consistit a adaptar les instal·lacions per a fer-les més accessibles, a partir del model d’atenció centrat en la persona que està implantant l’IMAS. Per dur-les a terme, s’ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Accessibilitat del Consell. En concret, s’han eliminat les barreres arquitectòniques existents, s’han col·locat rampes, s’han adaptat banys, s’ha fet una nova distribució de la il·luminació i senyalització, i s’han redistribuït espais per donar resposta a les necessitats puntuals de l’equip i de les persones usuàries per a oferir un espai més còmode, amb un disseny que respecti la seva privacitat i on es puguin sentir identificades.

En aquest sentit, l’artista Joan Aguiló ha col·laborat amb la realització d’un mural que plasma una imatge familiar quotidiana amb la qual tothom pot sentir-se d’alguna manera representat i que contribueix a crear un ambient més càlid a la nova oficina.

Més d’un centenar de persones passen cada dia per cadascuna de les oficines d’atenció a la ciutadania que l’IMAS té a Palma, Inca i Manacor. L’any passat es varen atendre presencialment un total de 40.673 demandes: 19.686 a Palma, 11.777 a l’oficina de Manacor i 9.210 a Inca.