Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La planta baixa de la Misericòrdia es converteix en el mític bar París, Texas

La planta baixa de la Misericòrdia es converteix en el mític bar París, Texas

(04/05/2021)

Una exposició rememora aquest espai palmesà que va ser punt de trobada d’artistes de diferents disciplines als anys 80

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha inaugurat avui l’exposició  «París, Texas. Una bona nit de dissabte dura fins dilluns» que transforma la planta baixa de la Misericòrdia en un homenatge a l’emblemàtic bar palmesà.

A la presentació també hi han assistit els comissaris de l’exposició, Sofía Moisés, Aina Ferrero-Horrach i Tomeu Canyelles, el dissenyador gràfic de l'exposició, Albert Cañellas, i l’artista multidisciplinari Ramon de la O, que regentava aquest petit espai del carrer de Bellver que, des de mitjans dels vuitanta, imantà poetes, músics, il·lustradors, dramaturgs i tota mena d’aus nocturnes. Un local que prenia el nom del film Paris, Texas (1984), de Wim Wenders, i que és el testimoni d’una època en plena explosió i, concretament, del circuit subcultural de Palma durant els anys vuitanta i principi dels noranta.

La mostra, que inclourà fanzins, fotografies i  elements diversos del mobiliari d’aquest bar emblemàtic, s’ha inaugurat avui (dimarts, 4 de maig), i romandrà oberta fins el 5 de juny a la sala multiusos de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia.