Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La poesia eròtica de l’antiga Grècia, a escena amb Afrodita seductora

La poesia eròtica de l’antiga Grècia, a escena amb Afrodita seductora

(10/06/2016)

La Sala Petita del Teatre Principal acollirà aquest cap de setmana dues funcions més del muntatge Afrodita seductora, un espectacle de La Lluna Teatre i Teatreros dedicat a la poesia eròtica de l’antiga Grècia. Les funcions, que tindran lloc aquest dissabte 11 i diumenge 12 de juny, començaran, ambdues, a les 21 hores.

Dirigit per Antoni Maria Thomàs, Afrodita seductora, ha comptat amb la participació de tretze escriptors illencs (Jaume Caldentei, Àngels Cardona, Carles Cortès,  Elisenda Farré, Aina Ferrer, Antoni Joan Fuster, Glòria Julià, Eduard Mayans, Francesca Palou, Antoni Rodríguez, Emili Sánchez, Maria Victòria Secall i Antoni Xumet) que han fet versions de poemes clàssics grecs com Homer, Esquil, Eurípides, Safo de Lesbos, Aristòfanes, Anacreont o Hesíode.

 

El muntatge, ideat en forma de lectura dramatitzada en una escenografia dissenyada per Carlos Espiro, està interpretat Julio Calabria, Antònia Comas, Colau Cortès, Cecília Genovart, Adela Mira, Agustí Macià, Joan Riera, Lluna Zapata i Rafel Ramis.

 

En paraules d’Antoni Maria Thomàs, “es tracta d’un espectacle que, nascut de l’essència de les paraules que vessa i transforma, arriba de molt lluny, de l’origen i primera plenitud de la nostra civilització occidental. Són les veus de poetes al llarg d’un període de més de deu segles”.

 

Espectacle literari

 

“Són texts que donaren nom, per primera vegada, a la passió sensual i sexual i als seus efectes, al desig, a la pulsió i l’erotisme suggerits o més que evidents, a la paraula lliure, joiosa o planyívola, pronunciada encara molt lluny del puritanisme que, amb la tradició judeocristiana acabà per estendre’s per tota la societat occidental”, assegura Antoni Maria Thomàs.

 

Afrodita seductora és un espectacle essencialment literari que, durant el primer cap de setmana de funcions ha aixecat una gran expectació i interès entre el públic assistent. Tant la sorprenent posada en escena com la temàtica, insòlita per poc habitual, fan d’Afrodita seductora un espectacle únic, un exercici d’estil de gran valor literari i, sobretot, tota una experiència vital.