Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Ponència Tècnica de Patrimoni eleva una nova proposta de catalogació del monument al creuer Baleares

La Ponència Tècnica de Patrimoni eleva una nova proposta de catalogació del monument al creuer Baleares

(12/07/2017)

La proposta, que serà estudiada aquest divendres en Comissió de Patrimoni, manté el dictamen del passat 7 de juny, i surt endavant amb 4 vots a favor, 8 abstencions i 2 vots en contra.

La Ponència Tècnica de Patrimoni s'ha reunit aquest matí en caràcter extraordinari i d'urgència per analitzar els diferents informes tècnics sol·licitats per la Comissió de Patrimoni dins l'expedient de catalogació del monument al creuer Baleares. Sobre la taula, els membres de la Ponència han tingut coneixement dels informes arribats de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), de l'Ajuntament de Palma i del cap del servei tècnic de Patrimoni Històric. 

 

Analitzats aquestes noves aportacions, els membres de la Ponència Tècnica eleven a la Comissió de Patrimoni la proposta de declarar Bé Catalogat el monument al creuer Baleares amb 4 vots a favor, 2 vots en contra i 8 abstencions. La proposta és la mateixa que el passat 7 de juny va aprovar la Ponència basada en l'informe emès pel cap de Servei Jurídic de Patrimoni Històric. El resultat, en aquells moments, va ser de 5 vots a favor, 1 vot en contra i 6 abstencions en relació a la proposta de catalogació del monument ubicat a la plaça de Sa Feixina. 

 

Per a la directora insular de Patrimoni i presidenta de la Ponència Tècnica, Kika Coll, "la proposta que arriba aquest divendres a la Comissió de Patrimoni és més feble que l'anterior: suma menys vots a favor i més en contra i abstencions. Cap dels informes tècnics que tenim a l'expedient defensen la protecció de Sa Feixina com a Bé Catalogat pròpiament dit". 

 

Tant l'informe tècnic remès per l'IEB com per l'Ajuntament de Palma destaquen la inexistència de valors artístics i patrimonials per protegir com a Bé Catalogat el monument al creuer Baleares. Per la seva banda, l'informe signat pel cap del Servei tècnic de Patrimoni Històric, destaca els "resultats contradictoris" de les diferents ponències tècniques i aposta per traslladar els diferents informes tècnics existents a la Comissió de Patrimoni perquè "dictamini d'acord amb la facultat que li confereix el reglament".