Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Ponència Tècnica de Patrimoni proposa no catalogar com a BIC o Bé Catalogat el monument de Sa Feixina

La Ponència Tècnica de Patrimoni proposa no catalogar com a BIC o Bé Catalogat el monument de Sa Feixina

(16/12/2015)

La proposta aprovada avui per majoria dóna suport a l’informe elaborat pels tècnics de Patrimoni del Consell en què es conclou que no s’han trobat valors patrimonials que justifiquin l’aplicació d’alguna de les figures de protecció establertes en la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears. Aquesta proposta serà elevada a la Comissió Insular de Patrimoni, que se celebrarà dimarts que ve, 22 de desembre.

El conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha donat compte aquest migdia de la proposta que la Ponència Tècnica de Patrimoni ha aprovat en relació a la petició feta el passat 22 d’octubre per part del Grup Popular a l’Ajuntament de Palma, el Grup Popular al Consell de Mallorca, ARCA i un seguit d’entitats en què se sol·licitava la declaració del monument de Sa Feixina com a Bé d’Interès Cultural (BIC) o en el seu defecte com a Bé Catalogat (BC).

 

La Ponència Tècnica de Patrimoni, reunida en sessió ordinària, ha aprovat per majoria -12 vots a favor, 2 abstencions i 2 vots en contra- elevar a la Comissió Insular de Patrimoni la proposta de denegar aquesta catalogació. Els tècnics han analitzat possibles valors patrimonials de caire ambiental o urbanístic, el valor artístic i de qualitat del projecte, l’estat de conservació i el seu possible valor històric. Fruit de l’anàlisi conclouen que en el cas del monument al Baleares no s’han trobat valors patrimonials que justifiquin l’aplicació d’alguna de les figures de protecció establertes a la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears.

 

Els membres de la Ponència han rebutjat, per contra, una proposta alternativa que s’ha plantejat durant el debat: la d’acompanyar a la denegació de la catalogació com a BIC o BC de Sa Feixina un punt afegit que instàs l’Ajuntament de Palma a incloure aquest monument dins el catàleg municipal. La proposta ha estat rebutjada per 11 vots en contra, 3 abstencions i 2 vots a favor.

 

El conseller de Cultura i Patrimoni, Francesc Miralles ha defensat la feina feta pels tècnics de Patrimoni “que han elaborat l’informe atenent exclusivamente als seus coneixements” i ha destacat l’agilitat demostrada en la tramitació de la sol·licitud.