Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera garanteix als ajuntaments les inversions previstes pel Consell als municipis

La presidenta Cladera garanteix als ajuntaments les inversions previstes pel Consell als municipis

(26/03/2020)

En la primera ronda de reunions amb batles i batlesses, ha expressat la urgència de flexibilitzar les normes fiscals per reactivar l'economia local i treballar en la reconstrucció econòmica i social després de la crisi sanitària

Avui s'han mantingut les dues primeres reunions de la presidenta del Consell de Mallorca amb batles i batlesses de Mallorca per avaluar l'impacte de la crisi del coronavirus a l'illa, informar els ajuntaments de les mesures que ha pres el Consell, especialment amb persones en situació de vulnerabilitat, avaluar les necessitats que tenen els ajuntaments i coordinar-se per "començar a enfocar la fase de reconstrucció plegats, totes les administracions amb una visió global" ha apuntat Catalina Cladera.

A les reunions d'avui, en què han participat les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot i els batles i batlesses de les comarques de Tramuntana i Raiguer, la presidenta ha garantit que el Consell mantindrà les inversions municipals que ja estaven compromeses.

"Totes les convocatòries que teníem destinades per a ajuntaments a inversions municipals no les aturarem" ha dit Cladera. "Una vegada acabi l'estat d'alarma les activarem amb els recursos que ja havíem compromès, per donar tranquil·litat als municipis en aquest sentit, al marge que poguem estudiar altres propostes per ajudar-los a reconstruir la part social i econòmica que se'n deriva d'aquesta crisi".

En aquest sentit, s'ha expressat la necessitat de garantir recursos econòmics suficients per abordar aquesta fase de reconstrucció, que la presidenta ha explicat implica activar els 500 milions d'euros que els ajuntaments tenen bloquejats als bancs i no poden invertir als municipis. "Necessitam activar aquests recursos", ha tornat a insistir Cladera, "necessitam que l'Estat flexibilitzi totes les regles fiscals als ajuntaments, consells i comunitats autònomes per poder disposar d'aquests recursos sense traves com hi ha hagut fins ara i poder ajudar la gent, les petites i mitjanes empreses, el comerç, les famílies...".

A la reunió també s'ha informat als batles i batlesses que el Consell ha reforçat el servei d'assessorament jurídic i econòmic als ajuntaments, i dels recursos i mesures posades en marxa per la institució insular per donar cobertura les necessitats socials de les persones en situació de vulnerabilitat, com gent gran, menors, persones amb discapacitat, en risc d'exclusió o víctimes de violències masclistes. La cobertura de les necessitats socials ha estat una altra de les preocupacions que han expressat els portaveus municipals.

Les reunions continuaran demà i dilluns, amb representants dels municipis del Pla, Migjorn, Llevant i Nord de Mallorca. Ahir la presidenta Cladera va encetar aquesta ronda de contactes amb una reunió amb el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears.

Han participat en aquestes reunions d'avui, a més de la Presidenta, les vicepresidentes i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, els batles i batlesses d’Andratx (Katia Rouarch); Banyalbufar (Mateu Ferrà); Bunyola (Andreu Bujosa); Deià (Lluís Apesteguia); Escorca (Antoni Solivellas); Esporles (Maria Ramon); Fornalutx (Francisco Marroig); Sóller (Carlos Simarro); Valldemossa (Nadal Torres); Alaró (Llorenç Perelló); Binissalem (Víctor Martí); Búger (Pere Torrens); Campanet (Rosa Maria Bestard); Consell (Andreu Isern); Inca (Virgili Moreno); Lloseta (José María Muñoz); Mancor (Guillem Villalonga); Marratxí (Miquel Cabot); Santa Maria (Nicolau Canyelles) i la gerent de la Mancomunitat des Raiguer.

Vídeos

Reunio Consell ajuntaments