Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera proposa en el ple del Consell un gran pacte de reconstrucció social i econòmica per Mallorca

La presidenta Cladera proposa en el ple del Consell un gran pacte de reconstrucció social i econòmica per Mallorca

(16/04/2020)

Ho ha fet durant la compareixença per donar compte de les mesures adoptades al Consell de Mallorca a conseqüència de la situació d'emergència sanitària provocada pel COVID-19

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha comparegut avui a petició pròpia en un ple extraordinari per donar compte de les actuacions preses per la institució insular a conseqüència de la situació d'emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Cladera, que ha iniciat la seva intervenció expressant el condol a les víctimes del coronavirus i un agraïment a tota la societat mallorquina, ha llençat un missatge d'unitat i compromís per part del Consell de Mallorca.
La presidenta ha avançat un gran pacte de reconstrucció econòmica i social de Mallorca, consensuat, participatiu, compromès i responsable per encarar la fase de reactivació derivada de la crisi sanitària. En aquest sentit, Cladera ha oferit a les forces polítiques amb presència al Consell de Mallorca formar part i participar en aquest pacte institucional, social i polític, perquè la institució insular tengui un paper clau en la fase de reconstrucció i reactivació a Mallorca.

"Necessitam un gran pacte entre totes les institucions i forces polítiques, agents econòmics i socials, sectors productius i el conjunt de la societat mallorquina que ajudi a mantenir i reactivar el teixit productiu de Mallorca protegint pymes i microempreses i generant ocupació en sectors emergents com ara els serveis socials o les energies renovables" ha apuntat Cladera. "Un Gran Pacte institucional, social i polític per reiniciar el present i dissenyar el futur de la Mallorca que volem, coordinat amb el Govern, els ajuntaments i la resta d'administracions i dialogat amb els agents econòmics i socials i els sectors productius de Mallorca".

En aquest sentit, Cladera ha instat a totes les forces polítiques amb presència al Consell a sumar-se a aquest compromís. "Això no va de colors polítics ni d'ideologies" ha expressat, "l'únic enemic és el virus i només el podrem vèncer unint forces i actuant coordinats amb la màxima solidaritat i eficàcia, posant per damunt l'interès comú. Hem d'estar a l'altura del desafiament més important que hem viscut a les nostres vides. Actuem amb responsabilitat i sentit de comunitat".

En la seva intervenció, la presidenta ha informat amb detall de les mesures i accions preses pel Consell de Mallorca abans i durant el decret d'estat d'alarma als serveis, centres i equipaments de la institució insular.
D'una banda, ha informat de les mesures preses des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per protegir usuaris i professionals que atenen persones en situació de vulnerabilitat, com són les persones majors, amb dependència, en situació d'exclusió social, menors tutelats i víctimes de violències masclistes. Amb relació a les residències públiques gestionades per l'IMAS, Cladera ha llençat un missatge de tranquil·litat i confiança a familiars i professionals, apuntant que es manté una baixa taxa de contagis. Segons els resultats de més de 1.000 proves que s'han fet fins al moment, dels 837 usuaris, l'índex de contagis ha estat d'un 1,8%, mentre que dels 1.022 treballadors és de l'1'5%.

Amb relació al repartiment de material sanitari procedent de diferents administracions, entitats i particulars, i coordinat amb el Govern, ha explicat que el Consell ha repartit 120.000 peces de material de protecció sanitària a centres i residències públiques, municipals i privades, així com als serveis socials dels ajuntaments.

Sobre el nou Telèfon d'emergència social a Mallorca (900 100 444) ha informat que ja s'han atès 1.300 telefonades i resol un 85% dels casos, i s'han habilitat quatre centres provisionals per acollir persones sense sostre; 100 places gestionades per l'IMAS al poliesportiu Sant Ferran i Hipòdrom Son Pardo, i 60 places més en coordinació amb ajuntaments de Palma i Manacor.

Cladera també ha informat del reforç i ampliació dels serveis d'atenció a les víctimes de violències masclistes, amb l'habilitació de 47 habitatges per a víctimes, ampliació del servei d'atenció psicològica i reforçant el telèfon d'atenció.

Durant la intervenció la presidenta també ha fet esment a les mesures de suport a la indústria cultural de Mallorca (ampliació termini subvencions d'activitats culturals ajuntaments, Pla d'emergència al Teatre Principal de foment producció pròpia i coproduccions amb teatres municipals); a l'esport base, federacions i clubs esportius (Iniciativa #EsportaCasa, manteniment subvencions); redefinició i adaptació de la promoció turística de Mallorca (2,8 milions de reproduccions dels vídeos #SeeYouSoonMallorca); intensificació de l'estratègia de promoció del producte local i suport als ajuntaments de Mallorca (2,8 milions euros als serveis socials municipals, manteniment de 12 milions euros per a inversions a municipis, web d'informació i serveis a ajuntaments Covid-19 i Mapa TIC Mallorca de comerços oberts).

"Els representants polítics estam dient-li cada dia als mallorquins i mallorquines que estam orgullosos d'ells en aquests moments tan complicats" ha expressat la presidenta. "Ara hem de fer que siguin ells els qui estiguin orgullosos de nosaltres. El millor que podem fer és posar-nos d'acord, deixar de banda les nostres diferències, i ser capaços de treballar plegats un gran pla de reconstrucció econòmica i social que reactivi Mallorca", ha conclòs.

Podeu consultar la intervenció de la presidenta EN AQUEST ENLLAÇ