Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera reb en audiència el president del Parlament, Vicenç Thomas

La presidenta Cladera reb en audiència el president del Parlament, Vicenç Thomas

(12/09/2019)

La nova llei de Consells insulars i la comissió general dels consells insulars marquen aquesta primera trobada institucional

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha rebut avui matí el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, en una primera reunió interinstitucional que ha servit per revisar els assumptes parlamentaris que afecten de forma directa al Consell de Mallorca i per reforçar els mecanismes de col·laboració entre ambdues institucions.

Tant Cladera com Thomas han coincidit en què la participació dels consells insulars com a principals institucions d’autogovern de les seves respectives illes en els òrgans del Parlament s’ha de seguir impulsant per assolir normes més solides i útils des de una perspectiva insular. I un exemple és la nova llei de consells insulars.  “Tenim clar que perquè el Consell esdevengui una institució plenament autonòmica necessitam impulsar el procés de reforma de la Llei autonòmica de consells, que permetrà un Consell de Mallorca més útil i més proper”, ha expressat la presidenta Cladera.

Aquesta capacitat de la institució insular d’exercir iniciatives legislatives davant el Parlament autonòmic i apropar el Parlament a cada una de les  illes que conformen l’Arxipèlag Balear i a la seva gent han estat les principals qüestions que han tractat a la reunió. 

“Des de la passada legislatura, el Parlament compta amb la Comissió General de Consells Insulars prevista a l’article 53 de l’Estatut d’Autonomia”, ha apuntat el president Thomas, qui ha anunciat que aquest òrgan, on els representats dels diferents Consells poden expressar el seu parer envers els assumptes que afectin a la gestió de les institucions insulars, es constituirà pròximament.