Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera tanca la roda de contactes amb batles i batlesses de Mallorca

La presidenta Cladera tanca la roda de contactes amb batles i batlesses de Mallorca

(30/03/2020)

Ha recordat que el Consell garanteix les inversions municipals compromeses i ha insistit en la necessitat de flexibilitzar les regles fiscals

També ha informat del repartiment que ha fet el Consell de mascaretes i material d’autoprotecció als ajuntaments

 

Les reunions d’avui amb batles i batlesses de les comarques del Llevant i Nord de Mallorca i la que es mantindrà demà amb Calvià, tanquen la roda de contactes de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, amb els ajuntaments, per avaluar les necessitats principals dels consistoris i informar-los de les mesures preses pel Consell en relació amb la crisi sanitària pel Coronavirus.

Aquestes reunions, en les quals han estat presents les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, han servit per recordar-los el compromís del Consell per mantenir les inversions municipals que ja estaven previstes, així com insistir en la necessitat de treballar conjuntament en un pla de reconstrucció econòmica i social als municipis de Mallorca.

En aquest sentit, han coincidit en què per reactivar l’economia local i encarar aquesta fase de reconstrucció, els ajuntaments necessiten poder invertir en projectes. «Això passa perquè Europa, que ja ha donat el vistiplau, i també el Govern central, flexibilitzin les normes fiscals a ajuntaments, consells i comunitat autònoma i desbloquejar els superàvits per reactivar les inversions», ha recordat Catalina Cladera.

En les reunions, la presidenta també ha informat que el Consell està repartint, des del divendres, més de 3.800 mascaretes i material d’autoprotecció, com guants i bates, entre d’altres, entre els centres i serveis socials de tots els ajuntaments, amb l’objectiu que cap municipi quedi sense el material de protecció sanitari necessari. En total el Consell distribueix més de 13.000 mascaretes i material entre serveis i centres propis, concertats, privats i municipals.

A més de la presidenta Cladera, les vicepresidentes i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, han participat a les dues reunions d’avui els batles i batlesses d’Artà (Manolo Galán), Capdepera (Rafel Fernández), Manacor (Miquel Oliver), Sant Llorenç (Mateu Puigròs), Son Servera (Natalia Troya), Alcúdia (Bàrbara Rebassa), Muro (Antoni Serra), Pollença (Bartomeu Cifre), sa Pobla (Llorenç Gelabert) i Santa Margalida (Martí Àngel Torres) i demà està prevista una videoconferència amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez.