Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, expressa el seu suport als col·lectius de llibreters i editors i els anima a participar en les convocatòries d'ajuts que du a terme la institució

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, expressa el seu suport als col·lectius de llibreters i editors i els anima a participar en les convocatòries d'ajuts que du a terme la institució

(18/03/2015)

A la reunió celebrada avui a Palau Reial han participat també el vicepresident insular, Joan Rotger, i les directores de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, i Relacions Institucionals, Maribel Crespí

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha reunit avui amb representants del Gremi de Llibreters i del sector editorial amb l'objectiu de fer balanç de les actuacions empreses durant la present legislatura i recollir les principals inquietuds de tots dos col·lectius. A la trobada han assistit també, per part de la institució insular, el vicepresident, Joan Rotger, la directora de Cultura i  Patrimoni, Catalina Sureda, i la directora de Relacions Institucionals, Maribel Crespí.

Per la seva banda, el Gremi de Llibreters ha estat representat pel seu president, Antoni Sureda, i els membres de la junta directiva David Escruela, Rubén Hernández i Miquel Ferrer, a més de l'assessor Josep Mallol, mentre que per part dels editors han acudit els propietaris de les empreses Lleonard Muntaner editors (Lleonard Muntaner), El Gall (Gracià Sánchez), El Tall (Josep Joan Vidal), Olañeta (José Olañeta) i Documenta (Toni Guiscafré).

Al llarg dels darrers quatre anys, segons ha explicat la presidenta als seus interlocutors, el Consell de Mallorca ha mantingut els ajuts destinats a tots dos sectors. En el cas del Gremi de Llibreters, cal destacar les partides anuals de 52.500 i 18.000 destinades, respectivament, a l'organització de la Fira del Llibre i la Setmana del Llibre en Català, que es va celebrar, precisament, fa unes poquest setmanes a la Capella de la Misericòrdia. Aquest finaçament engloba també les campanyes de foment de la lectura o iniciatives com el Dia de les Llibreries, que té lloc el darrer divendres del mes de novembre amb la participació dels diferents establiments i espais de lectura de la nostra illa.

A més d'aquestes ajudes directes, el Consell presta suport al col·lectiu de llibreters a través de l'adquisició de publicacions destinades a la Biblioteca de Cultura Artesana i la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, sense deixar de banda les compres de llibres efectuades directament per part del govern insular.

Pel que fa als editors, Maria Salom ha remarcat l'augment de les subvencions orientades a aquest sector en les partides de 2015, havent-se passat dels 75.000 euros de les anteriors anualitats a la quantitat de 100.000. En opinió de la presidenta del Consell, aquestes línies de suport "són claus per fer efectiva la recuperació econòmica" d'unes activitats especialment castigades per la crisi econòmica dels darrers anys, com, de fet, han posat de manifest tant els representants del Gremi de Llibreters com els dels editors.