Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Maria Salom destaca el suport del Consell al col·lectiu cinegètic i fa un balanç molt satisfactori de la gestió de caça

La presidenta Maria Salom destaca el suport del Consell al col·lectiu cinegètic i fa un balanç molt satisfactori de la gestió de caça

(14/03/2015)

Centenars de caçadors de l'illa han assistit avui a la trobada que ha tengut lloc al Centre Cinegètic de Mallorca per presentar la nova ordre de vedes que va ser ahir aprovada pel Consell de Caça

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha assistit avui a la trobada amb les societats de caçadors que s’ha celebrat al Centre Cinegètic de Mallorca, ubicat a la finca de Capocorb a Llucmajor, al llarg de la qual s’ha donat a conèixer la nova ordre de vedes que va ser ahir aprovada pel Consell de Caça.L’acte, al qual hi han assistit centenars de caçadors de l’illa, ha comptat també amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler; el director insular de Caça, Joan Escalas; el cap de Programes, Pedro Bestard, i nombrosos representants de les societats i entitats cinegètiques de Mallorca, així com el batle de Llucmajor, Joan Jaume.

Maria Salom ha mostrat la seva satisfacció per la presentació un any més de l’ordre de vedes, que marcarà les pautes cinegètiques de la temporada que ve i que, tal com ha afirmat recull les propostes del col·lectiu i dóna resposta a tot allò que el sector ha demandat. 

La presidenta del Consell ha volgut destacar la tasca que s’ha fet durant aquests anys a través de la direcció insular de Caça, que aquesta legislatura ha començat a funcionar com a departament propi en el Consell de Mallorca, i mitjançant el qual hem recollit els vostres suggeriments i peticions, treballant des del diàleg i la cooperació".

Entre les principals actuacions, la presidenta Salom ha al·ludit a la nova llei de caça, una normativa que no només agilitza els tràmits administratius, sinó que recull totes les demandes del sector i té cura de les nostres tradicions cinegètiques. En aquests moments, es troba a exposició pública el segon reglament que desenvolupa la llei i que serà consensuat amb el col·lectiu a reunions comarcals perquè pugui ser aprovat abans que finalitzi la legislatura.

La presidenta del Consell ha manifestat que s'ha realitzat una feina conjunta amb les societats i la federació, a les quals al llarg d’aquesta legislatura s’han destinat més de mig milió d’euros en subvencions. "No és la col·laboració econòmica que ens hauria agradat, però és la que hem pogut aportar aquests anys difícils", ha dit. I ha agraït especialment la dedicació dels caçadors en la conservació del medi ambient.

 

La trobada ha tengut lloc al centre cinegètic de Mallorca, que han acollit 30 competicions i més de 300 activitats, cinc vegades més que a l’anterior legislatura.