Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Maria Salom signa un acord de col·laboració amb l’Autoritat Portuària per posar en marxa un projecte de rutes senderistes que connectin tots els fars de Mallorca

La presidenta Maria Salom signa un acord de col·laboració amb l’Autoritat Portuària per posar en marxa un projecte de rutes senderistes que connectin tots els fars de Mallorca

(15/01/2015)

Consell de Mallorca, a través del consorci Eurolocal, i Ports de Balears presenten a la Unió Europea el projecte «La ruta europea dels fars», juntament amb quatre països més

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el president de l’Autoritat Portuària de Balears, Alberto Pons, han signat avui un acord de  col·laboració per treballar conjuntament en la posada en marxa de rutes senderistes entre els fars de l’illa i la divulgació dels valors patrimonials i l’entorn d’aquests edificis històrics. A l’acte han estat presents també el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, i el conseller de Cooperació Local, Bernardí Coll.

 

«Mallorca disposa de 14 fars arreu de l’illa que són autèntics tresors patrimonials i medioambientals, tant per l’arquitectura com per la ubicació en indrets espectaculars. Cada vegada són més els visitants interessats en aquestes edificacions singulars, però sense cap dubte se’ls podria treure major rendibilitat turística», ha explicat Maria Salom.

 

L’Autoritat Portuària ha promogut un projecte per impulsar una ruta de senderisme i ciclisme que connecti tots els fars de l’illa  a través d'una aplicació informàtica per a telèfons mòbils o altres terminals, i el Consell de Mallorca participarà activament en aquesta iniciativa.

 

D’una banda, contribuirà a donar difusió de la importància del patrimoni històric i cultural d’aquestes edificacions posant a disposició de l’Autoritat Portuària el fons documental sobre els fars i, també a través de Cooperació Local, el Consell incentivarà els ajuntaments als quals pertanyen els fars a participar en al projecte i facilitar la informació d’interès dels seus municipis, segons ha apuntat la presidenta del govern insular.

 

Per donar una dimensió europea a aquest projecte, Maria Salom ha anunciat que el Consell de Mallorca i l’Autoritat Portuària, a través del consorci Eurolocal, han presentat el projecte «La ruta europea dels fars» davant la Unió Europea, per fomentar el turisme als fars conjuntament amb altres països com Itàlia, Franca, Regne Unit i Finlàndia.

 

Salom ha destacat que  es tracta «d’un treball en comú que s’inscriu plenament en la línia d’aquest Consell de col·laborar amb altres institucions per fer realitat actuacions que són d’interès per a tots els mallorquins».

 

Per la seva part, el president de l’Autoritat Portuària, Alberto Pons, ha exposat que la idea és crear “un mini camí de Santiago i poder conèixer Mallorca de far a far, a través de rutes excursionistes, amb tota la informació sobre la cultura, el patrimoni o la fauna que hi ha a l’entorn dels fars, a  l’aplicació informàtica. Tot aquesta feina s’ha de fer amb el Consell de Mallorca”.

 

Pons ha assegurat que el projecte està molt avançat i, a final del primer trimestre d’enguany, estarà conclosa la ruta que unirà els fars, així com l’aplicació informàtica.