Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La recollida de paper i cartó augmenta un 16 %

La recollida de paper i cartó augmenta un 16 %

(12/05/2022)

La vicepresidenta Ribot recorda que «al voltant d’un 7% del que acaba a la bossa de rebuig és paper i cartó, per tant, encara tenim marge de millora».

Les dades d'entrada al servei públic (aportades per la concessionària del Consell de Mallorca) mostren que el 2021 el total de tones de paper i cartó foren 30.145,91, això suposa un 15,97 % més que l’any anterior (25.995,21 tones), any d’inici de la pandèmia de la covid-19. D’aquesta forma es recuperen xifres similars a la prepandèmia, però encara estam per sota de les 33.398,09 tones del 2019.

Aurora Ribot, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, destaca que «la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó parla de la consolidació del cicle sostenible del paper i l’esforç en la millora contínua que fa la ciutadania de l’illa. Amb tot, al voltant d’un 7% del que acaba a la bossa de rebuig és paper i cartó, per tant, encara tenim marge de millora».

Per la seva banda, Juan Carrasco, director insular de Residus, ha destacat que «sempre que sigui possible hem d’evitar l'ús del paper, per exemple utilitzant documents en format digital, compartint informació en comptes d’imprimir còpies. També és molt important utilitzar de forma preferent, i si és possible, paper reciclat».

Al contenidor blau

Al contenidor blau hi posam: paper i cartó, plegat i preferiblement lligat per facilitar-ne la recollida selectiva. Diaris, revistes, sobres, fulls, capses de cartó, papers d’embalar o d’embolicar regals, quaderns, etc.

Hem d’evitar les males pràctiques següents: papers o cartons bruts o plastificats, espirals, clips, grapes, torcaboques i papers de cuina usats, brics, papers plastificats (de carnisseria o xarcuteria), fotografies, etc.

Per a més informació sobre la gestió de residus, consultau: https://web.conselldemallorca.cat/gestio-de-residus