Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La residència de la Bonanova celebra els 40 anys «cuidant els més grans»

La residència de la Bonanova celebra els 40 anys «cuidant els més grans»

(05/05/2022)

Catalina Cladera i Sofia Alonso han destacat la tasca i la capacitat d’adaptació del personal del centre, que es troba en ple procés de modernització i consolidació de serveis d’atenció més personalitzada.

La residència la Bonanova de l’IMAS compleix 40 anys de funcionament des que va obrir les seves portes el 5 de maig de l’any 1982. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, juntament amb el conseller de presidència, Javier de Juan, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària de l’IMAS, Elsa Herranz, han compartit amb residents, familiars i professionals els actes d’aniversari d’aquest centre per a gent gran gestionat per l’IMAS. 

Durant l’acte d’avui, s’ha projectat un vídeo en què, a través de testimonis de personal i usuaris, es fa un repàs a la història d’aquest centre residencial, considerat un dels tres més grans de tot l’Estat i que actualment està immers en un procés de modernització amb la finalitat d’oferir una atenció més personalitzada i específica als 273 usuaris que hi viuen a dia d’avui. 

A la jornada, s’ha retut homenatge a 12 treballadors i treballadores que fa 40 anys posaren en marxa la residència. La presidenta Catalina Cladera ha remarcat que «la Bonanova va néixer com a macro residència seguint el model d'aquells temps, però des de fa un any hem iniciat un procés de transformació per convertir-lo en una referència a nivell estatal en un model assistencial més personalitzat, que ofereix un major grau d’independència i autonomia personal als residents, i que s’assembli el més possible a una llar, a ser ca seva».

Per la seva part, Sofia Alonso ha destacat que «la Bonanova s’ha sabut adaptar als nous temps que ens reclamen un model d’atenció que tengui en compte les necessitats de la persona en cada fase de la seva etapa de l’envelliment», que ha conclòs que «com a presidenta de l’IMAS, no puc fer res més que felicitar-vos per la vostra tasca, i per aquests 40 anys d’història de la qual formau part molt activa».

La rehabilitació de la novena planta de la Bonanova és la primera passa cap a una reforma progressiva i integral de la residència, que tendrà continuïtat amb la rehabilitació de la vuitena planta, que està a punt de sortir a licitació. La nova configuració vol fer de cada una de les plantes de la residència una zona independent i totalment equipada amb tots els serveis i personal necessaris per procurar una atenció individualitzada i personalitzada als residents. 

Per commemorar les quatre dècades de funcionament del centre, s’han programat diferents activitats que varen començar dilluns passat i acabaran demà, divendres, amb els ja tradicional concurs de paelles entre les persones residents i el personal que treballa a la residència.