Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La segona edició de la Challenge Escolar de Ciclisme arriba al passeig Marítim de Palma el 31 de gener

La segona edició de la Challenge Escolar de Ciclisme arriba al passeig Marítim de Palma el 31 de gener

(22/01/2016)

Promoguda per la Direcció Insular d’Esports del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, aquesta prova està oberta a tots els infants i joves en edat escolar de Mallorca, d’entre 6 i 16 anys, que estiguin federats. Se celebrarà diumenge 31 de gener en la línia de meta del Trofeu Platja de Palma de la XXV Challenge Ciclista Mallorca. Les inscripcions estan obertes fins el 28 de gener a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.

El passeig Marítim de Palma s’omplirà, diumenge 31, de joves ciclistes amb motiu de la II Challenge Escolar de Ciclisme, que coincidirà amb la darrera jornada de la XXV Challenge Ciclista de Mallorca. D’aquesta manera, les categories inferiors del ciclisme balear viuran el seu moment de protagonisme i els més petits podran gaudir d’una carrera amb totes les instal·lacions d’una etapa professional, inclosos els actes protocolaris del tall de cinta i entrega de trofeus en el camió de pòdium al costat de les autoritats.

 

Aquest és el segon any que la Direcció Insular d’Esports promou la Challenge Escolar de Ciclisme, que organitza la Federació de Ciclisme de les Illes Balears i coordina Unisport Consulting, empresa organitzadora de la Challenge professional.

 

En paraules del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "és una iniciativa que respon perfectament a dos dels nostres objectius: fer visible l'esport escolar i reconèixer públicament l'esforç d'aquests joves esportistes fent èmfasi en la vessant de la participació, no tant de la competició". Miralles ha animat a participar a joves i infants a qui els agrada la pràctica esportiva i ha agraït la col·laboració de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears i també la tasca d'Unisport en l'organització d'aquesta activitat complementària a la Challenge professional.

 

Les proves començaran a les 11.10 del matí i consten de quatre categories —cadets, infantils, alevins i principiants. La línia de sortida serà al moll de les golondrines. Els primers seran els cadets, que faran 11 voltes (19.8 quilòmetres) al circuit de 1.800 metres del passeig Marítim. Després serà el torn dels infantils, a les 11.50 h, amb 7 voltes (12.6 quilòmetres) al llarg del circuit, seguits dels ciclistes alevins, a les 12.15 h, amb 4 voltes (7,2 quilómetres). Finalment, a les 12.30h sortiran els ciclistes més petits, els principiants, que faran una volta (1,8 kilòmetres). Un espectable perquè el gaudeixi tota la família, ja que el públic podrà seguir molt fácilmente el recorregut.

 

Els tres primers classificats de cada categoria, masculina i femenina, rebran un trofeu i tots els participants de la categoria principiants, una medalla conmemorativa. En acabar les carreres, l’entrega de trofeus se celebrarà en el camió pòdium que els professionals utilitzaran minuts més tard. La cantera balear podrà comprovar com se senten els seus ídols de les dues rodes que, poc més d’una hora després, està previst que creuin a l’esprint la mateixa línia de meta. L'any passat, aquesta prova escolar va aglutinar 160 participants.

 

Margalida Portells, directora insular d'Esports, ha destacat que "per a un infant l'experiència viscuda amb un acte d'aquestes característiques no se pot explicar en paraules. Els marca de manera positiva amb uns valors incalculables". Des de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, la seva gerent Isabel Donet, ha remarcat la importància del "ciclisme base perquè és el futur. Amb aquestes proves per a nins i nines volem animar-los a seguir pedalejant durant molts anys. Esperem que la col·laboració amb el Consell també es mantengui durant molts anys". Manuel Hernández, director general d'Unisport Consulting ha destacat la celebració, enguany, dels 25 anys de la Challenge Ciclista Mallorca i ha fet una crida "al públic en general perquè vengui a gaudir d'aquest espectacle".

 

Les inscripcions a la II Challenge Escolar de Ciclisme estan obertes fins el 28 de gener a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears (tel. 971 75 18 44 / info@webfcib.es).