Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La seu del consell acull l’entrega dels premis La Gota d’Oli 2015

La seu del consell acull l’entrega dels premis La Gota d’Oli 2015

(22/10/2015)

Els guardons porten una dècada reconeixent la tasca de difusió i promoció del consum de l’oli de Mallorca. En aquesta edició, els premis La Gota d’Oli han volgut reconèixer la contribució dels glosadors de Mallorca amb les seves creacions literàries

El dimecres passat es varen entregar els premis La Gota d’Oli, que atorguen conjuntament la DO de l’oli de Mallorca, el Consell Insular i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, per reconèixer la feina feta per persones i entitats en la difusió i la promoció de l’oli de Mallorca. Hi eren presents el president del Consell, Miquel Ensenyat, el president del Consell Regulador de l’Oli de Mallorca, Josep Oliver i el conseller del Govern, Vicenç Vidal.

En aquesta desena edició, els premis La Gota d’Oli han volgut reconèixer la contribució dels glosadors de Mallorca amb les seves creacions literàries.

El president del Consell, en el seu discurs, va reconèixer la importància dels productes de la nostra terra com una aposta econòmica i, a la vegada, de conservació del territori. També va tenir paraules per als premiats, ja que la glosa és una expressió de cultura popular de primer ordre. Ensenyat va finalitzar el seu discurs amb una glosa en la qual es feia ressò de les relacions de l’oli, un producte de Mallorca, i de les gloses, expressió d’un poble.

El conseller Vidal, per la seva banda, va expressar el compromís de la Conselleria de Medi Ambient a l’hora d’apostar pel producte local i insistí en el paper fonamental que ha jugat la denominació d'origen amb els grans i petits productors de l'illa.

Així, Francisco Muñoz, Foraster; Maria Bel Servera Matamales, Servereta; Joan Planisi Massanet, Campante; Macià Ferrer Mas, Infermer; Antònia Nicolau Adrover, Pipiu; Antoni Lluís Llull Riera, Carnisser; Llorenç Cloquell Florit, Màgic; Jordi Cloquell Noceras, Artiller; Antoni Viver Albertí, Mostel, i Felip Munar Munar, Felip, reberen el diploma en reconeixement a la seva tasca i foren obsequiats amb una ampolla d’Oli de Mallorca.

A l’acte també assistiren altres autoritats, com els consellers del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, Mercè Bujosa, Mauricio Rovira, Antoni Amengual, Estanislao Pons, i també el batle de Valldemossa, un dels pobles de la serra de Tramuntana on hi ha el conreu més important d’oliveres de l’illa.