Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La tardor als museus proposa l’intercanvi de peces entre set centres museístics de Mallorca

La tardor als museus proposa l’intercanvi de peces entre set centres museístics de Mallorca

(30/10/2017)

El programa, que coordina la Secció de Museus del Departament de Cultura del Consell, ofereix enguany una experiència que dur per nom «Museus en ruta» i que consisteix a intercanviar peces en préstec entre els centres museístics que hi participen i organitzar activitats complementàries al voltant d’aquestes.

Què hi fa un teler del Museu del Calçat i de la Pell d’Inca al Museu Arqueològic de Son Fornés? I una llumeta islàmica de fang del Museu d’Història de Manacor a Es Baluard? O una màquina de repuntar sabates del Museu d’Inca al Museu Krekovic?

 

La resposta és en el programa La tardor als museus que en l’edició d’aquest 2017 compta amb la participació de set espais museístics: Museu Krekovic – Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca; Castell de Bellver – Museu d’Història de la Ciutat; Museu del Calçat i de la Pell d’Inca; Museu d’Història de Manacor; Museu de Pollença; Museu Arqueològic de Son Fornés, Montuïri, i Es Baluard – Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.

 

Enguany el projecte consisteix en un intercanvi de peces en préstec entre aquests centres museístics. A més, cada un dels espais ha programat una activitat complementària en relació amb la peça exposada.

 

Les activitats comencen dijous, 2 de novembre, al Museu del Calçat i de la Pell d’Inca que exposa aquests dies quatre escudelles de pinzell d’Inca, cedides pel Castell de Bellver –Museu d’Història de la Ciutat de l’Ajuntament de Palma. En relació amb aquestes peces, el Museu d’Inca organitza dijous, 2 de novembre, a les 20 hores, la taula rodona: Mestres del fang i la indústria terrissera a Inca; mentre que dissabte, 4 de novembre, a les 11 hores proposa el taller infantil: Plats i pintures! Decora el teu plat com els antics mestres terrissers.

 

La mateixa dinàmica es repeteix en cada un dels set espais museístic que participen en el programa La tardor als museus 2017, una iniciativa coordinada des de la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, en col·laboració amb un seguit de museus municipals per oferir una programació coordinada d’activitats.

 

El Museu Krekovic exposa una màquina de repuntar sabates, procedent del Museu del Calçat i de la Pell d’Inca. I el dimecres, 8 de novembre, s’hi durà a terme una xerrada sobre la peça, a càrrec de Sandra Rebassa i Catalina Ginard, i també es parlarà de la fàbrica de sabates Gorila, ubicada al barri de la Soledat, molt proper al museu.

 

Mentrestant, al Museu de Pollença s’exposa la pintura a l’oli El cingle verd d’Ariant, de Llorenç Cerdà, cedit pel museu Es Baluard; al Castell de Bellver trobarem un conjunt de fotografies de la Guerra Civil al Port de Pollença, imatges de Josep Salvany, del fons del Museu de Pollença; el Museu Arqueològic de Son Fornés, a Montuïri, exposa un teler cedit pel Museu del Calçat i de la Pell d’Inca; Es Baluard exposa una llumeta islàmica de fang (s. xii-xiii) del fons del Museu d’Història de Manacor; mentre que el Museu d’Història de Manacor acull una safa islàmica cedida pel Museu Arqueològic de Son Fornés.

 

El préstec de les peces s’allargarà fins a principi de desembre, amb les activitats complementàries corresponents que es poden consultar íntegrament al web del Consell de Mallorca.