Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Lectura conjunta del manifest del Consell de Mallorca amb motiu del 8M

Lectura conjunta del manifest del Consell de Mallorca amb motiu del 8M

(06/03/2020)

La seu del Consell de Mallorca ha acollit avui migdia l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de la Dona, durant el qual conselleres i consellers de les formacions amb representació al ple que han volgut participar-hi han llegit de manera conjunta el manifest de suport i adhesió al 8M. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha presidit l’acte i iniciat la lectura del manifest, seguida de la vicepresidenta primera, Bel Busquets; la vicepresidenta segona, Aurora Ribot; la consellera del Partit Popular, Catalina Cirer; la consellera de El Pi, Francisca Mora; i el conseller de Ciudadanos, Osvaldo Cifre. En acabar la lectura compartida s’ha fet una fotografia institucional a la façana de la seu del Consell, a on s’ha penjat una banderola reivindicativa en commemoració del Dia de la Dona.

El Consell de Mallorca s’ha sumat així als actes de suport al 8M i s’ha compromès a refermar el seu compromís com a institució pública a avançar en polítiques feministes, sota el lema “Som poble. Som feministes”.

“Avui en dia, el moviment feminista d’arreu del món ens convida a denunciar la construcció sexista de la nostra societat, a reivindicar i a comprometre’ns des de les institucions a implementar mesures per erradicar la violència contra les dones i les desigualtats en tots els àmbits de la vida”, apunta el manifest, el mateix que s’ha lliurat a tots els ajuntaments de Mallorca perquè es difongui un missatge unitari.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca s’ha compromès, entre altres mesures, a impulsar i fomentar estratègies d’igualtat; integrar la perspectiva de gènere en totes les polítiques insulars; potenciar la participació de les dones a tots els àmbits; impulsar la corresponsabilitat en les tasques de cura i fer xarxa amb els ajuntaments i altres administracions per construir una Mallorca lliure de violències masclistes.

“És important que les institucions, al costat d’organitzacions feministes i altres entitats del nostre poble i d’arreu del món, seguim avançant per aconseguir la igualtat de dones i homes, que facem passes per vèncer les discriminacions que pateixen les dones i nines només pel fet de ser dones, perquè cal que qualsevol nina tengui els mateixos drets i oportunitats que qualsevol nin”, conclou el manifest.

A l’acte també han participat altres membres de la corporació insular.

Vos podeu descarregar el manifest en aquest enllaç