Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les eines d’una participació efectiva en un llibre per consultar

Les eines d’una participació efectiva en un llibre per consultar

(14/05/2019)

El Departament de Participació Ciutadana i Presidència reuneix en un llibre la informació generada a les II Jornades de Participació Ciutadana Mallorca d’Innovació democràtica i pràctiques participatives. D’aquesta manera es podrà consultar i fer arribar a tots els municipis de l’illa i també serà accessible a la ciutadania que vulgui aprofundir sobre com han de ser els processos participatius a les institucions i com s’hi poden involucrar.

La participació ciutadana ha esclatat significativament al llarg d’aquesta legislatura a tot l’Estat i s’ha convertit en una àrea transversal imprescindible en dels òrgans de govern de qualsevol Administració. La transparència, informar, debatre, decidir, gestionar... són accions presents a l’hora de dur a terme una política i una gestió pública. Un canvi que ha suposat el desplegament de metodologies, tècniques i eines que fins ara no s’havien donat. És més, s’han pogut experimentar i avançar.


Les II Jornades de Participació Ciutadana a Mallorca, organitzades per la Direcció Insular de Participació Ciutadana, varen suposar un punt de trobada per a persones de la política, tècniques i de la ciutadania que volien aprendre sobre aquest tema, a la vegada que volien connectar amb altres persones amb el mateix interès.

Innovació democràtica i pràctiques participatives és un títol que vol expressar la necessitat imperiosa que obliga totes les administracions a reinventar la presa de decisions, per donar resposta a la demanda de la ciutadania.

En relació amb els continguts, s’han tingut en compte les dues reunions preparatòries que es varen mantenir amb representants polítics de municipis i on es varen proposar els temes següents: la participació presencial vs. participació en línia; pressuposts participatius; diàlegs polítics i ciutadania; assemblees públiques; normativa i reglaments de participació ciutadana (cal tenir en compte: la Llei de consultes , Llei de voluntariat , Llei del tercer sector ); participació sectorial, per rangs d’edat; participació més enllà de l’Administració i ciutadania organitzada.

Per elaborar aquest llibre hi han col·laborat totes les persones encarregades de les ponències durant les Jornades: Ernesto Ganuza Fernández, Axel Moregal, María Becedas, Fernando Pindado, Francisco Jurado, Sebastià Rubí, Nieves Escorza, Oscar Negredo, i la xarxa social vertical Loredana Stan – Novagob.

 

Enllaç del document: http://participaciociutadanamallorca.cat/panel/img/PROJECTE/Dossier_final._II_Jornades.pdf