Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2016 es presenten a Menorca

Les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2016 es presenten a Menorca

(14/10/2017)

L'acte s'ha celebrat a la Llibreria Sa Catòlica de Maó, aquest dissabte migdia, i ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, els autors de les obres guardonades i representants del món de la cultura de Menorca.

Després de passar per Sant Pol, Cardedeu i Barcelona, la campanya de promoció dels Premis Mallorca 2016 de creació literària ha arribat aquest dissabte a Maó. L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, que ha estat acompanyat d'Eva Baltasar, Premi Mallorca de Poesia 2016 i d'Albert Fargas, Premi Mallorca de Narrativa 2016. Entre els assistents es trobaven el conseller de Cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria i el tinent de batle de Cultura de Maó, Héctor Pons. 

 

El vicepresident Miralles ha aprofitat l'ocasió per recordar el procés de recuperació d'aquests guardons literaris per part del Departament de Cultura del Consell, després de quatre anys sense convocar-se. "Els Premis Mallorca tornen amb la intenció de prestigiar els creadors en llengua catalana, donar suport a la indústria editorial i reforçar el lideratge cultural del Consell de Mallorca. La cultura és un potent nexe d'unió i complicitat entre territoris i la presentació d'avui a Menorca n'és un bon exemple".

 

Durant la trobada, Albert Fargas, guanyador del Premi Mallorca de Narrativa 2016 amb l'obra "La primera vegada" ha defensat la lectura "no com un acte passiu sinó una oportunitat perquè el lector reescrigui la pròpia història". Per la seva banda, Eva Baltasar, Premi Mallorca de Poesia 2016, ha destacat l'elevat component mediterrani que té el poemari "Invertida", l'obra guanyadora.

 

L'acte de presentació de les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2016 de creació literària s'ha celebrat aquest dissabte migdia a la Llibreria Sa Catòlica de Maó.