Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les polítiques insulars d’impuls econòmic creixen prop d’un 30 per cent

Les polítiques insulars d’impuls econòmic creixen prop d’un 30 per cent

(17/11/2022)

La presidenta Cladera ha presentat els pressupostos insulars per a l’any que ve als agents econòmics i socials

Més inversió pública per activar l’economia, suport extraordinari a pimes i autònoms i més escut social consoliden el creixement de les polítiques econòmiques a Mallorca

 

El Consell incrementa el suport a l’activitat econòmica local, la inversió pública i les ajudes directes a famílies, petites i mitjanes empreses i autònoms de Mallorca amb uns pressupostos expansius en que les polítiques econòmiques i socials són eixos principals.

“En moments d’incertesa com el que encara vivim el Consell continua creixent, cada vegada te més capacitat de gestió, és més eficient i dedica més pressupost a activar l’economia, donar suport a empreses, treballadors i famílies, al mateix temps que avançam en la triple sostenibilitat econòmica, social i mediambiental” ha expressat la presidenta Catalina Cladera avui horabaixa durant la presentació dels pressupostos de la institució insular a representants dels agents econòmics i socials.

Cladera ha destacat que l’any 2023 el Consell destinarà 605,8 milions d’euros per fer front a la incertesa econòmica, un 17% d’increment respecte l’exercici anterior. D’aquests, 163 milions d’euros aniran a polítiques econòmiques, el que representa un 29% més que al 2022. Un increment que és del 63,8% si es compara amb el pressupost de l’any 2015. A l’alça, també, les polítiques socials i d’atenció a persones, a la qual s’hi destinen 347 milions d’euros, i que avui dematí s’han presentat a les entitats dels tercer sector de Mallorca.

En l’àrea de polítiques econòmiques, destaca la inversió en xarxa viària, per la construcció de noves infraestructures i el manteniment de les existents; la inversió directa a municipis, que es tradueix en una despesa prevista 63,9 milions d’euros destinara a projectes d’obra de millora, creació i adaptació d’infraestructures municipals que estimularan l’activitat econòmica local, i les polítiques turístiques, amb un increment de 2 M€ sobre 2022 per dotar la cobertura de noves places d’inspecció turística.

El Consell preveu una partida global de 17 milions d’euros en 2023 per finançar el paquet de 13 mesures de desplegament de l’escut social a Mallorca, dirigides a famílies, joves, gent gran, empreses i autònoms i sector cultural per fer front a la inflació.

Cladera ha explicat també que el pressupost de 2023 no preveu recórrer a l’endeutament, que per primer pic és zero. Ha destacat també la millora de les condicions laborals del personal de la funció pública del Consell, ja que a 2023 s’incrementa la partida de personal amb la previsió de l’augment salarial del 2,5%, i la consolidació dels increments pactats per enguany i es durà a terme el procés de regularització de l’interinatge a la institució, amb la convocatòria de 1.309 places de funcionari.

 

La presidenta, juntament amb el conseller d’Hisenda i Funció Pública, ha agraït als agents econòmics i socials la implicació i fortalesa durant els darrers anys i els ha emplaçat a seguir treballant de manera conjunta i des del diàleg.

Una de les parts fonamentals d’aquestes polítiques es troben en la inversió en xarxa viària, per la construcció de noves infraestructures i la millora i manteniment de les existents.