Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les residències del Consell han rebut prop de 500 visites de familiars en una setmana

Les residències del Consell han rebut prop de 500 visites de familiars en una setmana

(22/05/2020)

La presidenta Catalina Cladera s’ha interessat pel projecte de reforma de la Miquel Mir d'Inca, de l'edifici D de la Llar d'Ancians i l'octava planta de La Bonanova. La novena planta podria començar a acollir al juny persones majors en procés de convalescència


Les residències per a Gent Gran que gestiona el Consell de Mallorca han rebut durant els darrers vuit dies un total de 476 visites de familiars de les quals 187 han estat a La Bonanova, 59 a la residència Oms-Sant Miquel, 38 a Huialfàs de Sa Pobla, 72 a la Bartomeu Quetglas de Felanitx  i 120 a la Llar d’Ancians de Palma. Aquestes visites són les primeres que s'han produït després de dos mesos sense a causa de l'estat d'alarma motivat pel coronavirus. 

Així ho ha explicat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, que s’han desplaçat a la residència La Bonanova per visitar la novena planta  que es va habilitar durant les primeres setmanes de la crisi sanitària com a mesura de contenció del COVID-19 i on continuen ingressats 9 usuaris. 

En una acció coordinada amb la Conselleria de Salut,  el passat mes d'abril es varen habilitar 34 places per acollir residents no infectats de COVID-19 procedents d’altres centres així com majors que havien d’ingressar dins la xarxa assistencial amb caràcter d’urgència. Des de la seva posada en funcionament una trentena de persones grans lliures de coronavirus han ocupat les instal·lacions. 

La presidenta Cladera ha volgut agrair, una vegada més, la gran tasca que han dut a terme tots els i les professionals que fan feina a les residències de l'IMAS "gràcies a la qual hem tengut una gestió òptima de la crisi sanitària". Cladera ha explicat que la possibilitat de rebre visites ha suposat per als residents i els seus familiars "una alegria perquè significa que tornam a la normalitat" i ha explicat que a la fase 2, que previsiblement comença la setmana que ve ,"no estan prevists canvis en el funcionament d'aquestes visites, seguirem amb una visita per resident de 20 minuts de durada". 

Per la seva banda el president de l'IMAS ha explicat que La Bonanova ha estat un dels centres residencials amb més baixa incidència de la malaltia, amb només 3 casos. Ara que sembla que la situació sanitària està controlada la planta podrà reprendre el seu funcionament com a espai per l'ingrés de majors depenents en procés de convalescència.

Després de La Bonanova, la presidenta del Consell i el president de l’IMAS han estat a la Llar d’Ancians per agrair personalment als equips directius i a tots els treballadors la feina que han dut a terme durant el període de confinament i l’inici del desconfinament. 

Des de l'àrea de Gent Gran està previst que els pròxims mesos surti a concurs l’execució del projecte per reformar l’edifici D d’aquest darrer centre residencial. La intenció és continuar la modernització de les residències pròpies del Consell de Mallorca per adequar-les a la normativa vigent basada en el Model d’atenció centrat en la persona que sempre ha defensat l’IMAS. En aquest sentit, en unes setmanes sortirà a licitació l’obra per rehabilitar la Miquel Mir d’Inca. Part dels seus usuaris i 19 treballadors de la residència varen ser traslladats de manera temporal a la Llar d’Ancians fins que acabin les tasques pressupostades en devers 4 milions €.