Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les veus de Sheela Gathright, Christa Elmer, Masé Dubi i Abigail Sardon acompanyaran els músics de la Big Band durant el concert del Dia Internacional del Jazz

Les veus de Sheela Gathright, Christa Elmer, Masé Dubi i Abigail Sardon acompanyaran els músics de la Big Band durant el concert del Dia Internacional del Jazz

(29/04/2015)

L'esdeveniment, sota la direcció de Xema Borràs, tendrà lloc demà dijous al pati de la Misericòrdia sota l'organització de l'Arxiu del So i la Imatge del Consell de Mallorca, la UNESCO i el Conservatori de Música

Els components de la Big Band del Conservatori de Música de les Illes Balears actuaran demà dijous, a partir de les 19.30 hores, al pati del Centre Cultural la Misericòrdia, en commemoració del Dia Internacional del Jazz, un esdeveniment instaurat per la UNESCO l'any 2011 que es celebra cada any coincidint amb el darrer dia del mes d'abril.

El concert ha estat presentat aquest matí a la Misericòrdia, amb la presència de dues de les integrants de la Big Band, Christa Elmer i Masé Dubi, i el seu director, Xema Borràs. També han estat presents el vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger; la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda; el director de la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, Luis Ramallo, acompanyat del seu col·laborador, Oscar Pipkin; i el propietari del segell discogràfic Tumbet Music, José Manuel Escobedo, que s'ha ocupat de l'edició del CD commemoratiu dels actes del Dia Internacional del Jazz a Mallorca.

Igualment, ha participat en la presentació el cap d'Unitat de l'Arxiu del So i la Imatge, Francesc Bonnin. Precisament, el Consell, a través de l'Arxiu del So i la Imatge, s'ha posat al capdavant de l'organització del concert, juntament amb la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO i el Conservatori Superior de Música.

El concert de demà, d'accés gratuït per a tots els espectadors, englobarà un repertori plural i divers. Algunes de les peces que es podran escoltar són 'Dancing Men', una composició del baterista Buddy Rich; els arrenjaments de dos temes inèdits, com són 'Donnut King' i 'Nou's Blues'; i dues versions sorgides del talent de Maynard Ferguson: 'Hit and run' i 'Birdland', interpretació que posarà punt i final a la vetlada musical.

Durant la presentació d'avui, el director de la Big Band, Xema Borràs, ha transmès el seu "profund agraïment" als músics que actuaran en el concert de demà. Al mateix temps, ha expressat la seva satisfacció pel fet que, a partir del curs vinent, 2015-2016, el Conservatori de les Illes Balears comptarà amb una oferta específica de formació en jazz i música moderna. Actualment, només uns pocs conservatoris espanyol faciliten aquest tipus d'ensenyament als seus alumnes. 

L'actual edició del Dia Internacional del Jazz es celebra enguany sota el lema 'Jazz contra la intolerància' i està expressament dedicat a la memòria de Billie Holiday, considerada una de les més importants veus femenines de la història d'aquesta modalitat musical. La cantant nord-americana, nascuda a Filadèlfia l'any 1915 amb el nom de Eleonora Fagan Gough, va ser definida per Frank Sinatra com la influència més important en el cant popular dels Estats Units dels darrers decennis, i l'any 1999 un dels seus temes més emblemàtics, 'Strange fruit', va rebre la qualificació de millor cançó del segle XX per part de la revista Times.

L'esperit de Holiday es farà present demà a la Misericòrdia de la mà dels vint músics de la Big Band, sota la direcció de Xema Borràs i amb l'acompanyament de quatre veus d'excepció: Sheela Gathright, Christa Elmer, Masé Dubi i Abigail Sardon.