Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les veus del Festival de Poesia de la Mediterrània se citen a la Misericòrdia

Les veus del Festival de Poesia de la Mediterrània se citen a la Misericòrdia

(25/04/2016)

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, ha compartit aquest matí una trobada amb els poetes que participen en el divuitè Festival de Poesia de la Mediterrània en el jardí del Centre Cultural la Misericòrdia. Els ha agraït la seva presència i els ha convidat a ser ambaixadors de "la cultura mallorquina arreu del món" i a utilitzar "la paraula per estendre ponts de diàleg entre les diferents cultures" presents en aquest festival.

La diversitat cultural i lingüística que caracteritza el Festival de Poesia de la Mediterrània s'ha fet més present que mai aquest matí al Centre Cultural la Misericòrdia, on la dotzena de poetes que hi participen s'han trobat per rebre la benvinguda del vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus i la directora de la Fundació Casa Museu, Carme Castells.

 

De mà del director del Festival, l'escriptor Biel Mesquida, tots ells han compartit una breu aturada en el camí d'un festival que avui els ha duit a recitar poesia a l'Institut Joan Alcover de Palma i que aquest vespre tornarà al Teatre Principal de mà del concert de Joan Miquel Oliver "Pegasus". Demà, dimarts 26 d'abril, a les 20 hores se celebrarà la "Festa de la Poesia" al Teatre Principal de Palma, acte central del Festival i que conjugarà damunt l'escenari la poesia de Miren Agur, Maria Cabrera, Ruxandra Cesereanu, Marcel Font, Gonzalo Hermo, Enrique Juncosa, Irakli Kakabladze, Victor Kulle, Giorgio Luzzi, Diane Régimbald, Pau Sif i Adrià Targa, amb la música d'Agustí Aguiló, Miquel Àngel Aguiló i Joan Roca.

 

El Festival de Poesia de la Mediterrània parla enguany en 9 llengües diferents: català, basc, romanès, gallec, espanyol, georgià, rus, italià i francès. La poesia, a més, ha inundat altres disciplines artístiques com són el teatre i la música en aquesta divuitena edició, que commemora per segon any consecutiu la figura de l'il·lustre escriptor i filòsof Ramon Llull.