Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les vies ciclistes de Mallorca comptaran amb 355 noves senyalitzacions

Les vies ciclistes de Mallorca comptaran amb 355 noves senyalitzacions

(04/03/2019)

Les vies ciclistes de Mallorca comptaran amb 355 nous senyals indicatius gràcies al finançament rebut del fons de l’Impost de Turisme Sostenible del Govern de les Illes Balears. 200 dels 355 senyals suposen instal·lar l’element de suport corresponent i la resta, 155, aprofitaran elements de suport que ja hi ha a les carreteres.

El Pla de vies ciclistes per a l’illa de Mallorca recull implementar aquesta senyalització de les vies ciclistes per assolir els objectius del Pla, concretament, diu que les rutes han de disposar d’una senyalització clara, útil, homogènia i uniforme que superi l’actual model heterogeni i confús per facilitar que es reconeguin les rutes i es puguin seguir.

El 27 de febrer, el Consell Executiu va aprovar les prescripcions tècniques per tirar endavant la licitació d’aquest contracte per valor de 361.833,91 euros i un termini d’execució de vuit mesos. Amb tot, a l’estiu es podrien començar a instal·lar les primers senyalitzacions.

El Pla s’emmarca dins d’una política de foment de la desestacionalització, la creació i l’activació de productes turístics practicables en temporada baixa, i promoció del turisme sostenible i de temporada baixa.

La senyalització que s’instal·larà és la següent: panells informatius, senyals indicatius, senyals complementaris i tanca d’obres.

Panells informatius

A cada nucli de població s’instal·larà, almanco, un panell amb el mapa de Mallorca i la tipologia de vies que formen la xarxa de carreteres i camins. També s’instal·laran als inicis i finals de les rutes, com per exemple els fars o les ermites.

Senyals indicatius

Per tant, els senyals es posen per indicar les connexions amb els pobles veïns, amb independència que per allà passi o no una ruta.

Els senyals inclouen la població de destinació més propera. Si el senyal coincideix amb una ruta, o més d’una, n’indicarà la denominació i el sentit d’aquestes.

També es posarà un senyal a cada punt d’inici de les rutes proposades i a les principals desviacions i destins finals.

Senyals complementaris

S’instal·larà un conjunt de senyals que indiquin punts d’interès, com ara els colls i puigs, així com els inicis de les grans pujades. La senyalització de les rutes cap als colls de muntanya es farà només en el sentit que fa el descens pel costat del coll que té una Intensitat Mitjana Diària (IMD) més alta més alta.

Tanca d’obres

S’instal·laran quan es duguin a terme obres relaciones amb aquest projecte.