Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Lliurament de la VII edició dels Premis d’Artesania del Consell de Mallorca

Lliurament de la VII edició dels Premis d’Artesania del Consell de Mallorca

(21/03/2019)

Per setè any consecutiu, el Consell de Mallorca, a través del Departament d’Economia i Hisenda, competent en matèria d’artesania, ha lliurat els premis d’Artesania de Mallorca.

L’objectiu d’aquests guardons és potenciar el teixit productiu del sector artesà i reconèixer la qualitat del treball i de les empreses artesanes de Mallorca.
Han lliurat els premis el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i el batle d’Inca, Virgili Moreno.

En la seva intervenció, el president ha destacat "el treball silenciós dels professionals de l'artesania que amb el seu esforç contribueixen a mantenir les arrels, cultura i tradicions mallorquines". Per la seva banda, el conseller ha destacat la importància d'aquests premis "per impulsar un sector de futur, innovador, sostenible i creador d'ocupació".

A més dels Premis, es va dur a terme l’atorgament de la Carta de Mestre Artesà Honorífica a en Mateu Rosselló Corró per tota una vida dedicada a la tasca artesanal com a embotidor. 

Premis

  • Premi Impuls i Avantguarda 2018

L’objecte d’aquest premi és potenciar el relleu generacional en l’artesania de Mallorca; facilitar l’accés de talents nous del sector i la seva professionalització; així com estimular la creativitat dels estudiants i titulars d’escoles i d’institucions educatives del sector artesà de Mallorca.

Finalista: Maria Barceló Reynés, per l’obra Glitter (denominació nortamericana de glam)

Obra que, segons l’autora, és una provocació en la qual l’artesana ha volgut plasmar un rebuig als ideals socials establerts. Una defensa de la realitat, la llibertat d’expressió i la llibertat de ser.

Dotació: 1.000 €

Premi Impuls i Avantguarda 2018: Llucia Magraner Lorenzo, per l’obra La Balanguera

L’himne oficial de Mallorca és el referent per a la creació d’una peça que recrea, entre d’altres conceptes, el de «l’aranya misteriosa», un cant d’esperança i el recorregut de la vida.

Dotació: 1.500 €

 

  • Premi Producte Artesà i Disseny 2018

Amb aquest guardó es premia el producte o la col·lecció d’obres que destaquen per la creativitat, l’aplicació de disseny, l’adaptació al mercat i la qualitat estètica, tècnica i formal.

Finalista: Luis Mariano Bonatto, per l’obra: El ganivet del Dimoni

Segons l’artista, tot i que l’argent sembla dur i indomable, amb aquesta peça s’ha aconseguit arribar a un acord.

Dotació: 2.500 €

Premi Producte Artesà i Disseny 2018: Ana Sánchez Tortosa, per l’obra Destellos de mar

Una peça inspirada en el sol i les platges de Mallorca. Recreació dels centelleigs del sol sobre la superfície de l’aigua de la mar.

Dotació: 4.000 €

 

  • Premi Trajectòria Artesana 2018

És un premi honorífic de reconeixement a la trajectòria professional consolidada d’un artesà, artesana o empresa artesana de Mallorca. Tant poden ser premiats en actiu o quan ja han cessat l’activitat econòmica. El requisit fonamental és tenir més de 20 anys d’experiència professional demostrable dins del sector de l’artesania.

Premi Trajectòria Artesana 2018: Josefina Seguí Gomila, per l’obra Noltros

Una peça inspirada en el significat de la família per a l’artesana. Font, segons afirma ella mateixa, de força, d’empenta, de saviesa i de coneixements.

Dotació: 1.000 €

 

  • Atorgament de la Carta de Mestre Artesà Honorífica

Mateu Rosselló Corró

Se li atorga la carta honorífica per tota una vida dedicada a la tasca artesanal com a embotidor. Una trajectòria personal i professional marcada per la tradició familiar, l’esforç i l’especialització.

 

Lliurament d’acreditacions artesanes

En aquest context també s’han entregat diferents acreditacions en matèria d’artesania: 104 cartes d’artesà, 25 cartes de mestre artesà i 11 acreditacions d’artesania a empreses.