Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Llubí ja compta amb un espai multifuncional 

Llubí ja compta amb un espai multifuncional 

(22/03/2021)

L’espai, que ha estat subvencionat pel Consell de Mallorca amb 220.000 euros, es farà servir principalment com a escoleta i com a espai per dur a terme tallers i conferències 

El conseller del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, i han visitat el nou Centre Docent Multifuncional, que ha comptat amb una subvenció del Consell de 220.265 euros d’un projecte de 864.213 euros. L’ajut prové del pla d’ajudes per a actuacions de competència municipal que atorga anualment la Direcció Insular de Desenvolupament Local. Per això, també hi ha estat present el director insular Jaume Tomàs.

El projecte va sorgir de la necessitat d’oferir i de completar l’oferta sociocultural del municipi, a més de cercar el màxim aprofitament dels espais de l’edifici. Els usos dependran de la franja horària i del dia de la setmana, però cal destacar que un espai es destinarà a ús de l’escoleta i, l’altre, a la impartició de tallers i conferències.

Els usos del centre s’organitzen en cinc franges: rampa d’accés, oficines, serveis, menjador i entrada, i espais de circulació, que es poden obrir i relacionar-se entre si i amb l’exterior, i permeten el servei de diversos usos del centre. L’edifici es troba al número 10 del carrer de la Roca Llisa de Llubí.

La batlessa afirma que «que aquest projecte ha estat una clara aposta per l’educació de 0 a 3 anys per tots els llubiners i llubineres, s’ha creat un espai on a més de l’escoleta es podran dur a terme espais familiars, tallers, etc. relacionats amb l’educació i del qual l’equip de govern es sent molt orgullós».

El conseller considera que és «una gran mesura per donar resposta a totes les necessitats de llocs de trobada per als veïnats i veïnades de Llubí. Les ajudes que concedim des de Desenvolupament Local són per a això: millorar els serveis municipals i que la ciutadania compti amb espais i infraestructures que els siguin útils».

Tant la batlessa com el conseller han destacat l’eficiència energètica de l’edifici. De fet, Alzamora ha mostrat el seu desig que aquest espai multifuncional sigui «exemple per a altres edificis públics, per tal que s’opti per una tipologia d’instal·lacions que siguin sostenibles en tots els sentits».

A més, perquè l’edifici aconsegueixi un llarg període de validesa, es facilita que en un futur a mitjà i a llarg termini es puguin fer transformacions eventuals per adaptar-se a diferents activitats i cicles temporals, ja siguin diaris, setmanals, estacionals o anuals.