Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 100 mil infants i joves practicaran esport base amb els programes i serveis del Consell en el curs 2015-2016

Més de 100 mil infants i joves practicaran esport base amb els programes i serveis del Consell en el curs 2015-2016

(09/10/2015)

L’oferta d’activitats inclosa en el Catàleg de Serveis de la Direcció Insular d’Esports invertirà 746 mil euros durant el curs 2015-2016 per facilitar la pràctica esportiva a tots els escolars de l’illa mitjançant el programa de Jocs Esportius Escolars i manté la dotació de 722 mil euros més en subvencions a les diferents federacions a favor de l’esport escolar federat. A més, s’incentiva la participació en els dos programes anteriors mitjançant dues convocatòries econòmiques als clubs i entitats que participen d’aquest ventall d’activitats esportives.

El Catàleg de Serveis que ha presentat avui la Direcció Insular d’Esports és el full de ruta que es desplegarà durant el curs 2015-2016 amb l’objectiu de promoure l’esport base a Mallorca, a través dels dos serveis amb què compta: el Servei d’Esport Base i el Servei de Medicina Esportiva. Conté tota l’oferta de serveis i programes destinats a infants i joves fins a 16 anys que la Direcció Insular posa a l’abast d’entitats tan diverses com  ajuntaments, escoles, associacions de pares i mares, famílies, federacions i clubs, entre d’altres. Una oferta que l’equip de la directora insular d’Esports, Margalida Portells, ja ha començat a presentar als batles i batlesses i responsables esportius dels diferents municipis de l’illa.

L’acte, celebrat avui a la Sala d’Audiències del Consell de Mallorca, ha estat presidit pel vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, acompanyat per la directora insular d’Esports, Margalida Portells. La presentació ha reunit a una àmplia representació d’entitats col·laboradores, representants de les federacions de pares i mares i de les federacions de natació, bàsquet i de la Febed, entre d’altres.

El vicepresident Miralles ha destacat la importància “d’invertir en el futur de l’esport a Mallorca i contribuir a que casa nostra tengui un planter envejable en moltes disciplines esportives”. Des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports “perseguim un objectiu:posar l’esport a l’abast de tothom, en igualtat de condicions, potenciant la seva capacitat integradora i com a transmissor de valors. El Consell té competències en esport base i les volem exercir amb valentia i compromís”.

La directora insular d’Esports, Margalida Portells, s'ha referit a l’estreta relació del departament amb els Ajuntaments “als quals cada vegada oferim més activitats, com jornades de Tir de Fona, que se treballen prèviament als centres educatius, per fer exhibicions en motiu de les fires autòctones. Feim, a més, que l’esport escolar federat es pugui practicar a Mallorca a cost molt reduït o, fins i tot, a cost zero depenent de l’esport. I potenciam l’esport en família, amb la posada en marxa de jornades familiars per a nins amb diabetes i asma”. Aquestes són algunes de les novetats per a l’any 2016. Portells ha agraït “el suport de les entitats col·laboradores, de les federacions, de les amipas, dels ajuntaments...de tots aquells que creuen en el nostres serveis i a l’equip humà que fa possible que aquests tenguin tant d’èxit i tanta acceptació, arribant a tot el teixit esportiu que hi ha a Mallorca”.

NOVETATS DEL CATÀLEG D’ESPORTS 2015-2016

La programació prevista en el Catàleg de Serveis 2015-2016 de la Direcció Insular d’Esports inclou, d’una banda, la consolidació del programa «SUMA’T», de promoció esportiva a les escoles. El curs passat més de 20 mil infants varen poder conèixer en horari escolar esports poc practicats o assistir a sessions formatives en hàbits saludables.

També destaca un increment important de jornades i activitats del programa «JOCS ESPORTIUS ESCOLARS», que se desenvolupen en l’àmbit extraescolar, a través d’activitats periòdiques durant els dotze mesos de l’any. Per al curs 2016, la participació en aquest programa tendrà un al·licient més i és que la Direcció Insular d’Esports destinarà 100 mil euros a una convocatòria per a les entitats que s’inscriguin en aquestes activitats.

Es manté, d’altra banda, la dotació de 722.316,25 euros a 33 federacions esportives que treballen l’esport en edat escolar mitjançant l’organització de competicions federades a Mallorca. Alhora que es reforça aquest àmbit escolar federat amb una convocatòria de 150.000€ per als clubs esportius de Mallorca que participen d’aquestes competicions.

Les novetats també arriben a través del programa «Esport per a tothom», esport en família, que ha viscut un increment de demanda molt significatiu per part del teixit associatiu mallorquí per organitzar activitats familiars esportives, saludables i participatives. Per això, el curs 2015-2016 s’elaborarà un catàleg exclusiu d’activitats en família que es farà arribar a tots els municipis de Mallorca.

L’aposta per millorar la gestió esportiva a casa nostra es tradueix en l’Observatori Esportiu de Mallorca, on mitjançant cursos, jornades o estudis la Direcció Insular d’Esports vol contribuir a una gestió millor del món de l’esport, ja sigui des de l’àmbit municipal, com federat o associatiu en general.

Tots els programes de la Direcció Insular d’Esports mantenen un compromís ferm amb el foment dels valors lligats a la pràctica esportiva. Això es tradueix en el programa «JUGAM», segell consolidat d’aquest Catàleg de Serveis i que inclou multitud d’accions que tenen com a objectiu únic fomentar els valors de l’esport, tant personals com socials.

El Servei de Medicina Esportiva ofereix a tots els nins i nines en edat escolar i que participen dels nostres programes, la possibilitat de passar una revisió mèdica anual. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones a través d’un servei que arriba als 53 municipis, a través de 8 centres distribuïts per pobles de Mallorca i que aquest darrer any ha fet 10.800 revisions i 8.000 exploracions.