Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 200 persones majors realitzen sessions de musicoteràpia a residències de l'IMAS

Més de 200 persones majors realitzen sessions de musicoteràpia a residències de l'IMAS

(15/01/2016)

Fins al moment es realitza a la Llar d'Ancians i a La Bonanova per tal de motivar i ajudar a la gent gran a mantenir-se activa.

Poc més de 200 persones residents a la Llar d'Ancians i la residència La Bonanova estan participant amb èxit al nou taller de musicoteràpia, impartit per la presidenta de l'Associació Balear de Musicoterapeutes, Gabriela Guaglione.

 

Ambdós centres estan gestionats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que, amb aquest tipus de tallers, cerca fomentar un envelliment actiu que endarrereixi en la mesura del possible el deteriorament de les habilitats i capacitats cognitives de les persones majors perquè puguin gaudir d'una bona qualitat de vida durant la seva vellesa.

 

Concretament, i tal i com destaca la Federació Mundial de Musicoteràpia, amb aquest taller es desenvolupa la motivació dels participants, facilitant-los nous canals per expressar les seves emocions i compartir les seves experiències. A més, la música sovint desperta records que es creien oblidats i funciona com a catalitzador i potenciador de les emocions.

 

La musicoteràpia actua com a prevenció a les persones majors que gaudeixen de bona salut, mentre que ajuda a tractar aquella gent gran que pateix qualque tipus d'afecció neurològica com poden ser malalts de Parkinson, alzheimer, persones amb trastorns de l'estat anímic-depresió, amb malalties terminals o mal i insomni, entre d'altres.

 

Tant a la Llar d'Ancians com a  La Bonanova, els participants s'han repartit en tres grups més petits per tal que així les sessions siguin més profitoses i puguin satisfer les necessitats físiques, emocionals, mentals, socials i cognitives de les persones majors. Cada grup gaudeix d'una sessió setmanal d'uns 40 minuts durant la qual es combinen tècniques de musicoteràpia activa i passiva.