Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca acull el Congrés internacional “La tècnica de pedra en sec cap a patrimoni mundial”

Mallorca acull el Congrés internacional “La tècnica de pedra en sec cap a patrimoni mundial”

(19/09/2017)

El Med-Stone Congress tindrà lloc entre el 26 i 29 d’octubre i està organitzat pel Departament de Medi Ambient del Consell i el Gremi de margers de Mallorca

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el president del Gremi de Margers de Mallorca, Lluc Mir, han presentat el programa d’actes organitzats amb motiu del Congrés i taller internacionals “La Tècnica de pedra en sec cap a patrimoni mundial” (Med-Stone Congress, Dry-stone technique to world heritage). La trobada de caràcter internacional tindrà lloc entre el 26 i 29 d’octubre de 2017 a Mallorca i reunirà en un mateix espai a experts i professionals de la tècnica constructiva de la pedra en sec per parlar de les claus de la candidatura que es presentarà davant la Unesco.

 

L’acte inaugural tindrà lloc el dijous dia 26 d’octubre a les 19 hores al Castell de Bellver i estarà a càrrec de Michael Atwood Mason, director del Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritag de Washington. Durant el divendres i dissabte al centre cultura Sa Nostra, diferents especialistes i professionals de diverses procedències faran un anàlisis exhaustiu de la tècnica de la construcció de la pedra en sec des de diferents punts de vista. Destaca la conferència de cloenda a càrrec de Jordi Bonet i Armengol, antic director i coordinadors, així com arquitecte emèrit, de les obres del temple de la Sagrada Família de Barcelona. Per acabar, diumenge tindrà lloc una visita guiada al patrimoni de pedra en sec de la Serra de Tramuntana.

 

La consellera Espeja, ha ressaltat “la importància que té organitzar a Mallorca el Med-Stone Congress, on la tècnica constructiva de la pedra en sec forma part de la tradició i de l’essència de l’illa”. Per la seva part, Lluc Mir ha dit que “aquest congrés de caire internacional vol ser un nexe i un estímul de les activitats relacionades amb la pedra en sec”.

 

La candidatura de la tècnica de la construcció de la pedra en sec a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat fou presentada formalment per Xipre i Grècia, iniciativa a la qual s’hi ha sumat França, Itàlia, Espanya, Suïssa, Croàcia i Eslovènia. Aquesta candidatura serà avaluada pel Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del patrimoni Cultural Immaterial durant el pròxim 2018.

 

El Med –Stone Congress ha estat organitzat pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i el Gremi de Margers de Mallorca i compta amb el patrocini de l’Agència del Turisme de les Illes Balears i la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitats, el Centre Balears Europa, Europe Direct Mallorca, Institut de les Qualificacions Professional de les Illes Balears, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Instituto Nacional de las Cualificaciones, Servei d’Opuació de les Illes Balears, Ajuntament de Palma, Palma Cultura i Castell de Bellver.