Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca obrirà el 6 de novembre el campionat UCI Track Champions League

Mallorca obrirà el 6 de novembre el campionat UCI Track Champions League

(18/05/2021)

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha participat en la presentació oficial de la UCI Track Champions League, una competició internacional de ciclisme en pista revolucionària que començarà el pròxim 6 de novembre a Mallorca. Serà la primera de sis rondes, que es disputaran el 20 de desembre a França, 27 de novembre a Lituània i el 3 i 4 de desembre a Londres, i que tendran la gran final a Tel Aviv el pròxim 11 de desembre.

La Fundació Mallorca Turisme donarà suport a aquest esdeveniment. Tal com ha comentat el conseller Serra, «Mallorca vol ser una destinació per al turisme i l’esport durant tot l’any, i per això els dos sectors han d’anar de la mà.» Així, ha apuntat que l’illa «és perfecta per al golf, el tennis i, per descomptat, el ciclisme, tant els mesos d’estiu com als de tardor, i per això és important mostrar Mallorca més enllà de la temporada alta». 

A més, Serra ha afirmat que aquest esdeveniment generarà més interès del públic espanyol en el ciclisme en pista. 

Aquest nou projecte de la UCI, que es retransmetrà a través de Eurosport i GCN, té un format curt, dinàmic i atractiu que s’adapta a les expectatives dels espectadors televisius. El seu objectiu és fer el ciclisme en pista més accessible i captar nous públics. 

El programa de competicions inclou quatre proves per a homes i dones: sprint individual, keirin, carrera d’eliminació i skratch. La temporada es desenvoluparà des de novembre fins al febrer de l’any que ve, després dels Campionats Mundials de Ciclisme en Pista de la UCI, i constarà de quatre a vuit rondes, cada una amb una durada aproximada de dues hores.

Els nou participants millor situats a cada una de les proves dels Campionats Mundials es classificaran per aquesta nova competició. Els corredors lluiran camisetes inspirades en les banderes nacionals.