Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca Rural amplia amb 235.000 euros les ajudes a projectes per al desenvolupament rural

Mallorca Rural amplia amb 235.000 euros les ajudes a projectes per al desenvolupament rural

(30/04/2021)

Amb aquesta ampliació de crèdit, l’entitat haurà posat a disposició del sector agrari 835.000 euros provinents de la Unió Europea.

La Junta Directiva de Mallorca Rural, l’entitat publicoprivada encarregada de dinamitzar la zona rural de l’illa mitjançant el LEADER -una línia del Programa de Desenvolupament Rural de la PAC europea-, ha acordat avui ampliar la convocatòria de subvencions a entitats privades amb 235.000 euros. Amb aquesta aportació, el valor total de les ajudes serà de 835.000 euros.

La decisió s’ha pres per poder cobrir el finançament de tots els projectes presentats a la convocatòria, ja que hi ha hagut més demanda que el crèdit inicialment previst. Aquesta ampliació demostra el compromís dels membres de Mallorca Rural amb els projectes a favor del sector rural i agrari.

L’entitat Mallorca Rural està presidida pel Consell de Mallorca i en formen part la conselleria d’Agricultura del Govern balear -a través del FOGAIBA-, els ajuntaments de la zona LEADER i entitats de caràcter privat del sector agrari. Els imports de les ajudes provenen de fons europeus que es gestionen a través del FOGAIBA.

Els projectes presentats són de suport al sector agrari i agroindustrial, conservació del patrimoni natural i cultural, gestió sostenible dels recursos naturals i suport transversal a l’impuls dels diferents sectors. Aquests objectius es van establir d’acord amb l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca. 

La convocatòria, a la qual es podien presentar persones autònomes, societats mercantils (màxim deu treballadors), societats agràries de transformació, cooperatives o societats laborals i associacions o fundacions locals sense ànim de lucre, es resoldrà pròximament. 

La quantia màxima subvencionable és de 20.000 euros, que es poden destinar a la millora en béns immobles, a l’adquisició de maquinària i equipament, a despeses de personal o a l’assistència tècnica per executar els projectes.

 

36 municipis beneficiats

La zona LEADER, on es poden desenvolupar aquests projectes, està constituïda per Alaró, Algaida, Ariany, Artà, Banyalbufar, Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Campos, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, sa Pobla, Puigpunyent, Sencelles, Sant Joan, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Selva, Sineu, Sóller, Valldemossa i Vilafranca de Bonany.