Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca tindrà una assemblea ciutadana pel clima el 2022

Mallorca tindrà una assemblea ciutadana pel clima el 2022

(14/12/2021)

Aurora Ribot: «celebram l'organització d'aquesta assemblea ciutadana a Mallorca»

La consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha anunciat aquest dimarts, juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la portaveu de l'equip Coordinador de l'Assemblea pel Clima, Clara Ferragut, la creació de l'Assemblea Ciutadana pel Clima.

L'Assemblea Ciutadana pel Clima és una iniciativa pionera que pretén implicar la ciutadania en la presa de decisions de manera democràtica. La gent estarà convidada a participar en l'assemblea deliberativa per mitjà d’un sorteig cívic per tal que es facin propostes concretes a les institucions competents.

Es té previst que hi hagi una assemblea participativa per a cada illa i una altra de caràcter autonòmic. Aquest procés participatiu comptarà amb un pressupost total de 400.000 euros, dels quals 100.000 euros són aportació directa del Consell de Mallorca.

Aurora Ribot ha destacat que «en la lluita contra l'emergència climàtica el paper de la ciutadania és cabdal. Eines com aquesta assemblea ens permeten arribar a acords per sobre de la lògica partidista. La ciutadania ha de marcar el full de ruta per la Mallorca sostenible que necessitam del futur».

«Varem veure molt interessant aquesta assemblea des del primer moment, sobretot, el fet que tengui representació a cada illa, per tant estam molt satisfetes de poder presentar aquesta Assemblea del Clima també a Mallorca», ha afegit.

També han participat en l’acte la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, el conseller de medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company. Per part de l'equip de Coordinació de l'Assemblea pel Clima, també han assistit a l'encontre, Pablo Rodríguez i el president del Comitè d'Experts de Canvi Climàtic, Pau Vilchez.