Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Margalida Puigserver presideix la constitució del nou Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS

Margalida Puigserver presideix la constitució del nou Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS

(21/11/2015)

Un total de 44 nins i joves amb mesures de protecció prenen possessió com a nou consellers d'aquest òrgan participatiu.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver ha presidit avui horabaixa coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, la sessió constitutiva del nou Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS. L'acte, que ha tengut lloc a la Sala Magna del Poble Espanyol de Palma, ha comptat amb la presència de la consellera electa, Apol·lònia Miralles i la directora insular de Menors, Beatriz Morales.

 

Durant aquesta trobada s'ha produït el relleu entre els consellers del 2014-15 i els 44 nins i joves que formaran el Consell el 2015-16. El Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS és un òrgan de participació, que fou creat amb l'objectiu de donar veu als infants i joves que tenen una mesura de protecció, per tal que puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides.

 

Aquest consell està format per 44 consellers dividits en dues seccions, una primera amb nins de 6 a 12 anys, que són escollits pels seus companys en representació dels diferents recursos residencials de l'àrea de Menors i els nins que es troben en acolliment familiar. La segona secció està constituïda de la mateixa manera que la primera, però en aquest cas l'edat dels nins és de 13 a 18 anys. En total, participen en el Consell, 30 nins dels diferents centres residencials (tan propis com concertats) i altres 14 del programa de Famílies d'Acollida.

 

Durant la seva intervenció, Puigserver ha destacat la tasca que des d'aquest Consell s'ha fet en el seu primer any d'existència, citant exemples dels temes que els joves consellers han tractat durant les reunions d'aquest òrgan, com ara “com us sentiu en un primer contacte amb el servei de Menors, les dificultats que us van apareixent o com us agradaria que us tractessin als centres, entre molts altres temes que us preocupen”. Així mateix, Puigserver s'ha compromès a “mantenir el vostre Consell” i a treballar “per a què les vostres propostes es tenguin en compte a l'hora de millorar el funcionament del servei”.