Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom participa en les activitats del Dia del Llibre que enguany el Consell de Mallorca ha centrat en la figura de l’arxiduc Lluís Salvador

Maria Salom participa en les activitats del Dia del Llibre que enguany el Consell de Mallorca ha centrat en la figura de l’arxiduc Lluís Salvador

(23/04/2015)

La institució insular contribueix a la celebració d'avui amb un ample ventall d'activitats culturals i lúdiques, entre les quals destaquen cercaviles, actuacions de teresetes, representacions teatrals i diversos tallers

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha participat avui dematí, a Palma, en les activitats del Dia del Llibre 2015, esdeveniment organitzat pel Gremi de Llibreters de Mallorca coincidint amb la festivitat de sant Jordi.

 

Salom ha destacat que el Consell de Mallorca s’ha sumat un any més al Dia del Llibre amb l’objectiu de promoure lacultura i la lectura, dinamitzar l’economia del sector llibreter de Mallorca, i fomentar el coneixement de la història de Mallorca i dels seus personatges, a través dels llibres. Així, la presidenta ha destacat que les activitats organitzades per la institució insular s’han centrat en la figura de l’arxiduc Lluís Salvador, coincidint amb la commemoració del centenari de la seva mort.

 

Acompanyada pel vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger; per la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, el secretari tècnic del departament, José Manuel Carrillo, i la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí, Salom han iniciat el recorregut  a les 11 hores, al jardí de la Misericòrdia, on ha tingut lloc el taller i la representació de teresetes amb música en directe de la rondalla «Eu Fraret», recopilada per l’arxiduc, a càrrec de Teresetes Migjorn i Germans Martorell. A continuació, han assistit a la representació teatral «L’Arxiduc a l’Artesana», entorn a la figura de Lluís Salvador d’Àustria, a càrrec dels actors Miquel Àngel Torrens i Marga López, que ha tingut lloc a la Biblioteca de Cultura Artesana.

 

Salom ha visitat els diversos expositors de llibres, iniciant l’itinerari al jardí de la Misericòrdia i finalitzant-lo a la plaça de Cort, i durant el recorregut ha aprofitat per adquirit una edició de «Vida coetània i testament» de Ramon Llull.

 

El recorregut ha comptat amb l'amenització dels components del grup d'animació Llumart, que han duit a terme diverses escenificacions humorístiques al carrer, convidant els vianants a presenciar-les. El cercavila de Llumart es repetirà a les 17.00 hores amb el mateix recorregut.

 

Una de les iniciatives més remarcables de la diada de sant Jordi consisteix en l'obsequi d'un llibre a tots els usuaris de la Biblioteca de Cultura Artesana que acudeixen avui a l'esmentat espai cultural, a més de la instal·lació d’una Bibliomòbil, de 10 a 14 hores, als jardí de la Misericòrdia.

 

Les activitats organtizades pel Consell de Mallorca amb motiu del Dia del Llibre continuaran avui horabaixa, a les 17.30 hores, als jardí de la Misericòrdia, on tindrà lloc el taller «Benvinguts a Son Lluís» sobre arquitectura tradicional mallorquina dedicat a analitzar la influència de l’arxiduc en la ruralia local de la seva època. I, finalment, a les 20.30, la Biblioteca de Cultura Artesana serà el marc d'una tertúlia literària entorn de l'obra «La dona veloç», d'Imma Monsó.

 

Les activitats del Dia del Llibre a la Misericòrdia continuaran demà, divendres, amb un taller de punt de llibre amb pasta de modelar, a càrrec de Estibaliz Montegi, que començarà a les 17.30, a la Biblioteca de Cultura Artesana.