Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom viu de prop les festes de sant Antoni de sa Pobla i participa en l’elaboració de les populars espinagades

Maria Salom viu de prop les festes de sant Antoni de sa Pobla i participa en l’elaboració de les populars espinagades

(16/01/2015)

La presidenta del Consell, que també ha presenciat la sortida dels dimonis i el ball de sant Antoni, ha estat rebuda pel batle, Biel Serra, i regidors de la corporació

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, també ha  volgut participar avui a les tradicionals festes de Sant Antoni de sa Pobla amb els veïns de la localitat. Al municipi pobler, Salom, que ha estat acompanyada pel conseller de Cooperació Local, Bernardí Coll,  els directors insulars Maribel Crespí i Antoni Serra i el conseller insular Jaume Crespí,  ha estat rebuda pel batle, Biel Serra, i regidors de l’Ajuntament.

Un any més, Maria Salom ha elaborat les populars espinagades. En aquesta ocasió,  les espinagades s’han cuinat al bar de la tercera edat Can Berdal, on Salom ha seguit la tradició de la gent del poble en l’elaboració del típic plat d’aquestes festes. Posteriorment, la presidenta del govern insular, amb els membres de la corporació poblera, s’han traslladat a la placeta de l'església per presenciar la sortida dels dimonis i el ball de sant Antoni. El cercavila ha recorregut les places i els carrers del poble. 

Salom ha afirmat que «des del Consell volem estar amb les nostres tradicions i les nostres arrels, i participar en aquestes festes tan tradicionals com una mallorquina més» .

Per la seva banda, el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Joan Rotger, ha assistit a la missa amb motiu de les festes de sant Honorat i sant Antoni cantada per l’Orfeó Castellitx. Ha presidit l’eucaristia el bisbe de Mallorca, Javier Salinas. Com és tradicional, els Cossiers han ballat l’Oferta i després han dansat a la placeta de l’església.