Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Medi Ambient dona a conèixer als veïns i veïnes de Costa de la Calma les mesures que mitigaran les males olors de la planta de llots

Medi Ambient dona a conèixer als veïns i veïnes de Costa de la Calma les mesures que mitigaran les males olors de la planta de llots

(10/09/2019)

La institució insular preveu posar en marxa a l’estiu de 2020 un sistema de detecció de sensors electrònics, actualment en actiu a la zona de Son Reus, en col•laboració amb la UIB

Implantar a l’ estiu de l ’any 2020 un sistema de sensors electrònics d’ olors, anàleg al de la zona de Son Reus, potenciar la comunicació entre veïnats i Consell, protocol•litzar junt amb la concessionària, les feines a portar a terme a les plantes en funció de les condicions meteorològiques per tal de minimitzar les emissions de males olors, i remoure amb més freqüència els materials tractats en aquesta instal•lació per reduir els processos de fermentació aeròbica, son les mesures que el Consell de Mallorca posarà en marxa per mitigar les pudors en aquesta zona del ponent mallorquí.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha comunicat avui als portaveus municipals i veïnals de l’ Ajuntament de Calvià i Costa de la Calma les actuacions que, de manera immediata, assumirà el Consell de Mallorca per donar resposta a les reclamacions d’ aquests col•lectius socials.

“Fins el tancament definitiu de la planta posarem en marxa mesures reductores dels efectes dels olors a la zona”, ha assegurat Ribot. La titular del departament, la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, i el cap de servei Pedro Torres han detallat als diversos representants municipals i veïnals les formules que conduiran a la progressiva desaparició d’ aquest problema.

La planta de transferència de Calvià tracta a data d’avui al voltant de 7.000 tones de llots, un 10% de les 70.000 tones totals a Mallorca. Al període de gener a juliol de 2019 el tractament de llots en aquestes instal•lacions s’ha reduït més d'un 40% respecte al mateix període de l'any anterior.

El sistema de sensors electrònics d’ olors permetrà una mesura exhaustiva dels índexs d’ aquestes emissions, condició prèvia per reduir els seus efectes entre la població. La regidora de Medi Ambient, Transició Ecològica i Participació Ciutadana de l’ Ajuntament de Calvià, Marga Plomer, ha garantit la col•laboració dels veïnats per notificar totes les possibles molèsties, per tal que els responsables del servei insular de residus evitin determinats tractaments en funció de les condicions meteorològiques.