Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 50 productors internacionals de cinema es reuneixen a Mallorca en el marc del programa EURODOC

Més de 50 productors internacionals de cinema es reuneixen a Mallorca en el marc del programa EURODOC

(07/06/2022)

Està dirigit a productors que desitgen enfortir el potencial internacional dels seus projectes documentals des de la fase de desenvolupament.

Mallorca ha acollit la segona sessió anual del programa EURODOC, reunint a l'illa a més de 50 productors de cinema documental de tot el món gràcies al suport de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.

EURODOC és una de les principals formacions a Europa en l'àmbit cinematogràfic, creada fa més de 20 anys. Dirigida a productors que desitgen enfortir el potencial internacional dels seus projectes documentals des de la fase de desenvolupament, la formació reuneix productors de diferents països amb l'objectiu de promoure les coproduccions internacionals. Els participants realitzen cada any tres residències d'una setmana de durada a tres països diferents d'Europa per enfortir i millorar la producció cinematogràfica local, proporcionant una oportunitat única als productors del país amfitrió per crear connexions amb professionals de tot el món.

Gràcies a l'organització de l'esmentada formació a l'illa, una dotzena de productors i directors de les Illes Balears i d'altres regions d'Espanya, així com d'altres illes europees, han tingut la possibilitat d'assistir a un taller intensiu de sis dies centrat en el desenvolupament dels seus projectes documentals juntament amb experts internacionals que exerceixen de tutors.

Els participants locals seleccionats han estat:

  • Irene M. Borrego (59 en Conserva, Espanya) – projecte I Am Bach.
  • Carlota Bujosa Cortés (Mansalva Films, Espanya) – projecte ¿Es usted secuestrable?
  • Mariona Guiu (Suricata stories, Espanya) - projecte Turtle Time.
  • Virginia Díaz i Víctor Luengo (Enero Films, Espanya)- projecte Homeland Security.

 

Altres projectes europeus seleccionats han estat:

  • Eugénie Gaubert i Giulia Montineri (Rue de la Sardine, França) - projecte Madre Madonne.
  • Sophie Barbara i Goncalo Tocha (Barca13/insulares films, Açores) - projecte Mysteries.
  • Andrea Mura i Federico Savonitto (Ginko Film, Itàlia) - projecte The Last Lesson.

A més del treball desenvolupat en les tutories grupals, els participants han pogut assistir dos masterclass, dos casos d'estudi, reunions one-to-one amb analistes i productors, així com sessions informatives sobre les oportunitats de producció i finançament a 18 països de tres continents i un bistro de coproducció. Totes aquestes sessions paral·leles estan enfocades a inspirar i promoure la coproducció internacional entre els participants.

Pedro Barbadillo, director de la Mallorca Film Commission, va inaugurar EURODOC amb una xerrada informativa sobre incentius i ajuts per al desenvolupament i producció de projectes audiovisuals a l'illa de Mallorca. Diana de la Cuadra, tècnica de la Fundació Mallorca Turisme, va presentar el Green Film Shooting Plan i les iniciatives de rodatge sostenible, finançades amb els fons europeus Next Generation, al què la Fundació Mallorca Turisme donarà suport en els propers dos anys.

A més, els assistents van realitzar una visita a diferents localitzacions de l'illa i la ciutat de Palma, per conèixer les seves característiques de cara a possibles produccions futures d'aquests productors a Mallorca.