Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 80 persones participen en les Jornades Municipalistes Feministes organitzades pel Consell

Més de 80 persones participen en les Jornades Municipalistes Feministes organitzades pel Consell

(14/03/2022)

  • La presidenta Cladera ha destacat que la institució insular fa les polítiques d'igualtat des dels municipis, creant xarxa amb ells, perquè «hem de treballar de forma conjunta pel feminisme».
  • Durant el 14 i el 15 de març Artà es converteix en el centre del debat feminista a Mallorca.

Més de 80 persones han assistit aquest dilluns a la primera sessió de les Jornades Municipalistes Feministes, que ha estat inaugurada per la presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle d'Artà, Manuel Galán i per la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

«Encantades de fer aquestes jornades a Artà. Així és com entenem que hem de fer les polítiques d'igualtat des dels municipis i creant xarxa amb ells perquè hem de treballar de forma conjunta pel feminisme. En l'entorn del 8M ho hem de reivindicar, però feim feina tot l'any, cada dia», ha assenyalat Cladera, qui ha destacat que «al Consell no escatimam en recursos per a polítiques feministes, hem augmentat la inversió en serveis, recursos i personal«. La presidenta s'ha referit, entre altres, a l'increment dels serveis a l'atenció psicològica i el d'atenció jurídica, el d'allotjament i acompanyament, la formació i sensibilització, i la posada en marxa d'una línia de crèdits per a projectes transformadors liderats per dones, «una de les accions de les quals em sent més orgullosa», ha dit.

La presidenta també ha fet referència a la guerra de Rússia contra Ucraïna com a exemple que les dones és un dels col·lectius que més pateixen en situacions de conflicte. «La guerra també té cara de dona, igual que totes les crisis, igual que la pandèmia. Europa lluita contra el totalitarisme i el feminisme és una lluita global per la igualtat, per la justícia i pels drets humans».

Les jornades es duran a terme els dies 14 i 15 de març al teatre municipal d'Artà. Aquest primer dia a les 16 h la primera conferència ha estat a càrrec de Nerea Barjola, autora de 'Microfísica sexista del poder'. Un llibre sobre el relat que en varen fer els mitjans de comunicació i sobre el missatge que es va crear al voltant del triple crim d'Alcàsser, especialment a les que eren adolescents en aquell moment Barjola convida a la reflexió sobre la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la construcció de determinades narratives. Posteriorment, ha tengut lloc un taller dinàmic, sota el títol: Narratives en transformació. Conduït i dinamitzat per Elena de la Rubia i Inma Ortiz de l'associació ecotransformers, que tenen com a objectiu impulsar canvis socials, amb una dinàmica participativa

El segon dia hi haurà sessions de matí i horabaixa, amb diferents ponents i taules a les quals hi participaran també dones que han estat beneficiàries de les ajudes del Consell de Mallorca a projectes transformadors liderats per dones. Es tornarà a projectar el documental 'Amb nom de dona'. L'objectiu és crear debat i sinergies, ja que també participaran dones emprenedores i entitats del municipi d'Artà. En aquest sentit, destacar la importància de fer xarxa i de donar suport a la transformació des de l'economia amb criteris de sostenibilitat mediambiental i social.