Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat assisteix a la representació del Cant de la Sibil·la a la catedral de Brussel·les

Miquel Ensenyat assisteix a la representació del Cant de la Sibil·la a la catedral de Brussel·les

(06/12/2015)

La interpretació, a càrrec de la cantant mallorquina Neus Sánchez i emmarcada dins els actes de l’Any Llull, ha omplert de gom a gom la catedral de Saint-Michels et Gudule de la capital belga.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assistit avui a la representació del cant de la Sibil•la que s'ha fet a la catedral de Brussel•les i que ha estat interpretat per la cantant mallorquina Neus Sánchez. Emmarcada dins els actes de l’Any Llull, ha estat la primera vegada que aquest cant tan arrelat a Mallorca, i declarat patrimoni cultural immaterial per la UNESCO l’any 2010, ha estat interpretat a la capital comunitària.

 

En aquest sentit, Ensenyat ha assegurat que “davant el context de confrontació cultural hem de reivindicar la figura i el llegat de Ramon Llull, que va apostar per establir ponts de comunicació i diàleg entre cultures i religions”. El president ha fet referència al Llibre del gentil e dels tres savis, en el qual un jueu, un musulmà i un cristià es trobaven fora de la ciutat per dialogar. Miquel Ensenyat ha recordat que "Ramon Llull fou un gran europeista que va ensenyar a les universitats més importants d'Europa".

 

"La nostra cultura centenària i el nostre patrimoni, amb figures tan cabdals com Ramon Llull i manifestacions tan singulars com la Sibil•la, ens ha de servir per millorar la imatge de Mallorca dins Europa, en ocasions malmenada per la corrupció, i mostrar-la en tota la seva plenitud arreu del continent", ha manifestat el president del Consell una vegada finalitzat l’acte d’interpretació del Cant de la Sibil•la organitzat pel Casal Català de Brussel•les, el Centre Balears Europa, el Consell de Mallorca i la diòcesi de Brussel•les.

 

Abans de la celebració del Cant de la Sibil•la, el Casal Català ha organitzat un taller d'elaboració de neules, que s'utilitzaran com a decoració i guarniran la catedral durant les properes setmanes; un cop finalitzat l'Advent, s'oferiran a canvi d'unes aportacions voluntàries que es destinaran a una ONG d'ajuda infantil. A l'acte també hi ha assistit, juntament amb la resta d'autoritats, l'antic ambaixador d'Espanya a Brussel•les, Joan Prat, mallorquí d'origen solleric.