Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat es reuneix amb la Plataforma pro camins públics i oberts i amb el Grup Excursionista de Mallorca

Miquel Ensenyat es reuneix amb la Plataforma pro camins públics i oberts i amb el Grup Excursionista de Mallorca

(26/01/2016)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha reunit avui matí amb la Plataforma pro camins públics i oberts i amb el Grup Excursionista de Mallorca. També hi han assistit el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, el president de la Plataforma pro camins públics, Antoni Gorries, i Bartomeu Porcell i Carme Vidal, del Grup excursionista de Mallorca

El tema principal que s'’ha tractat ha estat el dels camins públics i privats, i la Ruta de la pedra en sec. Les entitats han demanat a Ensenyat que el Consell faci una feina conjunta amb els ajuntaments per facilitar l'accés sense traves a aquests camins.

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient ha explicat que es treballa en una llei de camins. "La nostra intenció és connectar els pobles de l’illa a peu."

Cal recordar que una d’aquestes iniciatives que el Consell de Mallorca du endavant és el catàleg de camins, el programa del qual té l'objectiu de definir el traçat dels camins, aclarir-ne la titularitat i determinar-ne l'interès constructiu i excursionista. Per aconseguir-ho, es fa una recerca de documentació arxivística i bibliogràfica, es recorren sistemàticament els camins i se'n reflecteix el traçat sobre la cartografia amb l'ajuda del GPS i la fotografia aèria.