Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat i Joan Font presenten l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca

Miquel Ensenyat i Joan Font presenten l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca

(12/08/2015)

El president del Consell de Mallorca, juntament amb el conseller de Desenvolupament Local, han presentat avui el contingut de la primera Assemblea de Batles i Batlesses de la legislatura, que es celebrarà el proper divendres dia 14 d’agost a Raixa

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, han presentat avui en roda de premsa l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca que es celebrarà el proper divendres a la finca de Raixa.

 

Ensenyat ha manifestat que la intenció del nou equip de govern de la institució insular és la de “fer de l’Assemblea de Batles i Batlesses una vertadera eina de participació a l’hora de tirar endavant les polítiques municipals que duguem a terme des del Consell”. En aquest sentit, Ensenyat ha assegurat que “hem de demostrar que el Consell de Mallorca és l’ajuntament dels ajuntaments”.

 

Per altra banda, el president Ensenyat ha anunciat que la mesa de l’Assemblea de Batles i Batlesses estarà formada per totes les forces polítiques que tenguin batllies. “Volem tirar endavant polítiques consensuades i la millor manera de fer-ho és comptant amb la opinió de totes les forces polítiques”, ha dit Ensenyat. Finalment, el president del Consell ha anunciat que la vicepresidència de l’Assemblea de Batles i Batlesses estarà ocupada per un batle del Partit Popular.

 

Per altra banda, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha presentat el contingut d’aquesta primera Assemblea de Batles i Batlesses de la legislatura. Font ha fet especial referència al consorci Eurolocal, una eina que el nou equip de govern del Consell vol impulsar per tal de posar-la a disposició dels ajuntaments de Mallorca.

 

El conseller també ha fet referència al Pla d’Obres i Serveis (POS), i ha manifestat que durant la passada legislatura el Consell va deixar perdre més de 8 milions d’euros ja que no els va convocar. Font ha assegurat que d’haver-se convocat el POS durant la passada legislatura, haurien arribat un total de 5,2 milions d’euros per part del Govern de l’Estat, i 3,6 del Govern Balear.

 

A continuació vos deixem l’ordre del dia de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, que es celebrarà el proper divendres dia 14 d’agost a la finca de Raixa:

 

1.- Constitució de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca

2.- Elecció de la vicepresidència

3.- Elecció de les vocalies

4.- Informació sobre la proposta estudi tècnic hidrants als municipis

5.- Informació sobre els projectes europeus pels ajuntaments: Consorci Eurolocal Mallorca

6.- Informació sobre els tallers ocupacionals 2016

7.- Replantejament col·lectiu i participatiu sobre la gestió de la recollida selectiva.

8.- Precs i preguntes.

9.- Despatx extraordinari: nova normativa en matèria de tresorers