Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver presenten el projecte de construcció de la residència per a majors de Marratxí

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver presenten el projecte de construcció de la residència per a majors de Marratxí

(24/09/2016)

El nou centre per a persones depenents tindrà capacitat per a unes 100 persones i s’invertiran 8,5 milions d’euros.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han visitat avui el solar on està prevista la construcció d’una residència per a majors amb dependència de Marratxí. Els terrenys on es construirà la residència el cedeix l’Ajuntament de Marratxí a la conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern, mentre que el Consell de Mallorca n’assumirà la gestió un cop finalitzades les obres.

 

Ensenyat ha destacat la "feina conjunta entre el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Marratxí per tal de donar resposta a la problemàtica de les llistes d'espera de dependència". El president insular ha finalitzat agraïnt a l'ajuntament marratxiner la cessió del solar al qual s'ubicarà la nova residència.

 

L'acte també ha comptat amb la presència de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago. Armengol ha subratllat l’aposta del Govern de les Illes Balears en matèria de dependència, “passam de les paraules als fets, des del minut 1 aplicam polítiques socials que aprofundeixen en el desenvolupament de la llei de dependència”. Com ha dit Francina Armengol, aquesta residència està emmarcada dins el Pla d’Infraestructures del Govern que es va anunciar aquesta setmana en el debat de política general de la Comunitat.

 

Així mateix, la presidenta de l’Executiu ha manifestat la voluntat ferma del Govern en la solució del dèficit de places residencials, “pensam a llarg termini, pensam en l’envelliment de la població, aplicant polítiques que planifiquin el futur dels nostres majors”, ha assenyalat la presidenta, que ha conclòs la seva intervenció explicant que aquest projecte forma part d’una de les prioritats signades dins els acords pel canvi.

 

Per la seva part, la consellera Fina Santiago ha explicat els detalls tècnics del projecte, que té previst la seva licitació durant l’any 2017. “La construcció d’aquest centre tindrà un cost aproximat d’uns 8,5 milions d’euros i tenim previst l’inici de les obres a finals del 2018”.

 

Santiago ha valorat les característiques específiques de la situació estratègica del solar, que compta en els seus voltant amb zones verdes i esportives. La residència tindrà uns 4.500m2. “És un lloc fantàstic per construir una residència que a més estarà integrada dins el barri” ha manifestat la consellera. En aquest sentit, Santiago ha agraït a l’Ajuntament la cessió del solar i ha fet referència a la creació de llocs de feina estable i de qualitat.

 

A l’acte també han assistit el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, Regina Moll, directora insular d'Atenció a la Dependència, Juan Manuel Rosa, director general de Planificació i Serveis Socials i Javier de Juan, vicepresident de l’IMAS.