Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat participa al minut de silenci per manifestar el condol i solidaritat al poble francès pels atemptats de París

Miquel Ensenyat participa al minut de silenci per manifestar el condol i solidaritat al poble francès pels atemptats de París

(14/11/2015)

Membres del Consell de Mallorca han assistit a l'acte convocat aquest migdia davant el Consolar de Mar per part del Govern per expressar el condol i solidaritat dels ciutadans de les Illes Balears amb el poble francès arrel dels atemptats ocorreguts aquesta nit a París.

 

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb el vicepresident Jesús Jurado, i els consellers executius Joan Font, Mercedes Garrido, Carmen Palomino i Sandra Espeja, han assisitit aquest migdia al minut de silenci convocat per part del Govern per expressar el condol i solidaritat dels ciutadans de les Illes Balears amb el poble francès arrel dels atemptats ocorreguts aquesta nit a París.

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha manifestat que la nit passada ha estat “una nit de dolor i de morts inexplicables” i ha mostrat la seva “condemna absoluta a aquesta violència”.

 

“És el moment d’oferir tot el suport a les famílies de les víctimes i a les institucions” ha ressaltat Francina Armengol, qui ha assegurat que aquests atacs terroristes “no podran amb la democràcia i els seus valors, que són els valors que aquesta Comunitat comparteix amb el poble francès”.

 

A la concentració de repulsa als atemptats hi ha estat present el Cònsol de França a Palma, Michel Magnier, qui ha agraït la solidaritat del poble de les Illes Balears i ha incidit en què l’atemptat de la passada nit a París “ens agafa només deu mesos després de l’atemptat a Charlie Hebdo”. Per a Magnier “crec que hem d’afrontar el problema junts amb serenitat i generositat”.

 

Al minut de silenci s’hi han sumat ciutadans, representants polítics, institucionals i de les organitzacions sindicals i empresarials de les Balears. Per part del Govern hi han assistit el vicepresident Biel Barceló; els consellers d’Hisenda, Serveis Socials i de Medi Ambient, Catalina Cladera, Fina Santiago i Vicens Vidal, i el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons. La mostra de repulsa contra l’atemptat també ha congregat davant del Consolat de Mar a la presidenta del Parlament, Consuelo Huertas; el batle de Palma, José Hila; el portaveu del grup parlamentari Proposta per les Illes (PI), Jaume Font; el portaveu del grup parlamentari Ciutadans, Xavier Pericay; la portaveu del grup parlamentari Podem, Laura Camargo; la regidora del PP a l’ajuntament de Palma, Margalida Durán; i la presidenta de la CAEB, Carmen Planas.

 

Tots els assistents han manifestat personalment el seu condol al Cònsol de França a Palma, Michel Magnier.

 

Els sindicats i la CAEB han anunciat la convocatòria de cinc minuts de silenci, com a mostra de solidaritat i condol, el proper dilluns 16 de novembre a les 12 hores.