Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat rep en audiència als batles nicaragüencs de Telpaneca i Las Sabanas

Miquel Ensenyat rep en audiència als batles nicaragüencs de Telpaneca i Las Sabanas

(06/11/2015)

Bernarda Castillo, batlesa de Telpaneca, i Jalmer Rivera, batle de Las Sabanas, han visitat Mallorca durant aquests dies a través del Fons Mallorquí de Solidaritat.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb el president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Joan Verger, ha rebut avui en audiència al Consell de Mallorca la batlessa dels municipis nicaragüencs de Telpaneca, Bernarda Castillo, i el batle de Las Sabanas, Jalmer Rivera, per conèixer els projectes de desenvolupament municipalista finançats pel Fons, del qual la institució insular en forma part.

 

A l'acte també hi han estat presents la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver; el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font; el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Maria del Carmen Palomino.

 

Ja fa 15 anys que el Fons Mallorquí duu a terme projectes a Nicaragua, concretament a la zona del Nord, on hi ha els departaments més empobrits: Madriz, Matagalpa i Nueva Segovia, amb un 76% de la població vivint per sota del llinder de la pobresa.

 

Precisament Telpaneca i Las Sabanas pertanyen al departament de Madriz i la major part de la seva població viu a zones rurals sense aigua potable ni corrent elèctric a les seves cases, i carreteres intransitables en temps de pluja. L'objectiu dels programes que s'hi financen és aconseguir dur a terme projectes que vagin reduint l'extrema pobresa de les comunitat rurals d'aquests municipis.

 

En aquest sentit, el Consell de Mallorca dóna suport als programes municipalistes que impulsa el Fons Mallorquí, una modalitat específica de treball que aprofita la proximitat dels poders públics locals a la ciutadania per garantir que els recursos que es gestionen a través de les autoritats redundin en el benestar de la població.

 

Telpaneca està agermanat amb Inca des del 2002, i Las Sabanas amb Llucmajor des del 2006. Gràcies a aquests agermanaments s'ha pogut millorar l'educació i la salut, enfortir la participació ciutadana, la construcció i rehabilitació d'infraestructures bàsiques i s'han impulsat iniciatives productives d'agricultura, comerç i artesania, entre d'altres.