Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miralles assegura que el Consell farà feina per revalorar tot el potencial patrimonial de Mallorca i no dubtarà a cercar col·laboració en el sector turístic per mobilitzar recursos

Miralles assegura que el Consell farà feina per revalorar tot el potencial patrimonial de Mallorca i no dubtarà a cercar col·laboració en el sector turístic per mobilitzar recursos

(03/08/2015)

El vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha visitat el poblat talaiòtic des Antigors, a ses Salines.

El poblat talaiòtic des Antigors és una de les joies patrimonials de ses Salines i avui ha rebut la visita d’una àmplia representació de les àrees de Cultura i Patrimoni i d’Economia del Consell de Mallorca, encapçalada pel vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i el director insular de Cultura, Rafel M. Creus. El batle del consistori saliner, Bernat Roig, ha estat l’encarregat d’il·lustrar una trobada que ha servit per conèixer de primera mà la riquesa cultural i patrimonial d’un municipi que s’enorgulleix de «tenir restes de les diferents civilitzacions que han viscut a Mallorca», però que necessita «millores molt importants per difondre-les». 

Miralles i Roig han coincidit a considerar poblats com el des Antigors –declarat BIC— d’un gran valor per conèixer com vivien les civilitzacions que ens han precedit en el temps, entenent la cultura com un enriquiment i un valor que s’ha de potenciar entre la població resident, però també entre els turistes que ens visiten. Per això, el vicepresident primer i conseller Miralles no ha dubtat a dir que «la prioritat serà situar en el mapa tots aquests recursos patrimonials, fer-los visibles i, fins i tot, cercar la col·laboració privada per ajuntar recursos entre el món turístic i les institucions públiques perquè en llocs com aquest s’hi puguin fer excavacions, estudis, visites escolars, etc.» Segons Miralles, «la crisi ha estat excusa de massa coses. De vegades, no és tant qüestió de recursos com de voluntat política i d’ajuntaments i institucions que entenguin el potencial que tenen a ca seva». 

Per a la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, el més important ara és «prendre consciència de la realitat patrimonial existent», en quin estat es troba i quines possibilitats ofereix perquè després el departament pugui actuar en conseqüència, marcant uns objectius i unes línies per seguir. 

La visita al poblat talaiòtic des Antigors, així com a altres restes de la presència romana de què disposa ses Salines –el fossat romà, la torre de Can Bàrbara, Can Bonico, l’Església Vella— és el punt de partida d’un seguit de trobades que durà a terme la vicepresidència primera i Conselleria de Cultura, Patrimoni i Esports per conèixer el mapa patrimonial de Mallorca, i que els va dur al III Festival d’Arqueologia i Prehistòria celebrat aquest dissabte passat als Closos de Can Gaià, a Felanitx.