Miralles es compromet amb la continuïtat del jaciment de Pol·lèntia i a col·laborar en la captació de recursos per millorar la promoció del patrimoni arqueològic de Mallorca
Miralles es compromet amb la continuïtat del jaciment de Pol·lèntia i a col·laborar en la captació de recursos per millorar la promoció del patrimoni arqueològic de Mallorca
(14/08/2015)
El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el batle d’Alcúdia, Antoni Mir, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll han conegut de primera mà els resultats de la campanya d’excavacions que avui conclou.
La visita ha estat guiada pel director de les excavacions de Pol·lèntia, Miquel Àngel Cau, que ha qualificat d’espectacular els resultats obtinguts durant aquesta campanya, en la qual han col·laborat fins a 85 persones. Cau ha destacat l’aplicació de nous mètodes com la prospecció geofísica “que ha permès fer com un radiografia del que hi ha baix terra sense necessitat d’excavar. Coneixem millor l’urbanisme de Pol·lèntia perquè hem obtingut una imatge dels carrers de la ciutat, de les cases i els edificis que hi ha i que en un futur es podran excavar”.
El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, acompanyat de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i de representants del consistori alcudienc ha valorat molt positivament aquest esforç d’investigació per tenir consciència de la veritable magnitud d’aquest jaciment. Miralles ha ofert a l’Ajuntament d’Alcúdia col·laboració “per garantir la continuïtat del projecte” a través del Consorci de la ciutat romana de Pol·lèntia i per fer feina en la captació de recursos, inversions i projectes. Al mateix temps, el vicepresident de Cultura i Patrimoni ha assenyalat la necessitat de fer feina en una estratègia comuna a nivell de Mallorca, “per fer més visible aquest patrimoni que tenim, promocionar els recursos arqueològics i patrimonials des d’un punt de vista educatiu i al mateix temps com a producte turístic, que enriqueixi l’oferta de sol i platja. Una estratègia en la qual Pol·lèntia ha de jugar un paper destacat”.
En la campanya d’enguany també hi ha hagut novetats pel que fa a la cronologia de la gran necròpolis que s’estén damunt el fòrum de la ciutat i que “fa que poguem xerrar de la possible pervivència de comunitats cristianes en època islàmica a Mallorca”, afegeix Miquel Àngel Cau. Ara, una vegada acabades les excavacions, la tasca se centra en la neteja i la catalogació de les troballes fetes: ceràmica, monedes…que s’ha començat a realizar en el casal de Can Domènech, a Alcúdia, on encara s’allotgen alguns dels participants d’aquesta campanya d’excavacions.