Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat celebra la primera Jornada de Participació del Pla Especial d’Aparcaments Dissuasius

Mobilitat celebra la primera Jornada de Participació del Pla Especial d’Aparcaments Dissuasius

(27/07/2021)

Es desenvoluparà en dues sessions. La primera ha tingut lloc avui i hi han participat ajuntaments i altres administracions públiques; la de demà serà sectorial de mobilitat i transports, entitats i col·lectius

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el director insular de Mobilitat, Gonzalo Llamas, han presidit avui la primera Jornada de Participació del Pla Especial d’Aparcaments Dissuasius. En total, en aquesta primera fase, es duran a terme dues trobades, que es poden seguir tant de manera presencial com telemàtica. A la primera, que s’ha duit a terme aquest dimarts, han estat convocats els ajuntaments i la resta d’administracions públiques i d’àmbit generalista de Mallorca, i a la segona, que es farà demà, hi estan convidades les entitats sectorials de mobilitat i transport, entitats i col·lectius de l’illa.   

Durant la trobada, s’han presentat les línies de feina que seran el punt de partida per redactar el Pla, que té com a objectiu principal, ha explicat el conseller Sevillano, «millorar la mobilitat urbana i interurbana, sobretot en les hores de més intensitat de trànsit, i reduir el nombre de vehicles de les carreretes i que, a la vegada, du intrínseca la necessitat de fomentar l’ús del transport públic i col·lectiu». El responsable de Mobilitat i Infraestructures del Consell ha afegit que això «ens obliga a localitzar, definir i emplaçar nodus de connexió intermodal. I aquesta és precisament la primera part del pla de feina: detectar espais que facilitin la dissuasió. Hem d’entendre els aparcaments dissuasius com una oportunitat de llevar cotxes de les nostres carreteres. Volem aconseguir que l’aparcament dissuasiu de referència per a cada ciutadà no sigui el que hi pugui haver a l’entorn de l’àrea metropolitana de destinació, sinó el del seu municipi. Només d’aquesta manera aconseguirem l’objectiu de reduir cotxes i embossos de les carreteres i, a la vegada, disminuir el nivell de contaminació atmosfèrica i, per tant, millorar el nivell de qualitat de l’aire». 

En aquest sentit, la jornada es planteja com un fòrum d’intercanvi i de participació on les diferents administracions han pogut intervenir i fer les seves propostes. De manera paral·lela, a partir del 29 de juliol i fins al 19 d’agost, estarà activa en la Seu Electrònica i en el tauler d’anuncis la consulta pública prèvia de tot el que s’ha treballat i tractat a les dues sessions de la jornada, i on es recolliran tants els objectius com les necessitats alternatives i altres consideracions aportades del projecte, que compta amb la col·laboració del Departament de Territori del Consell de Mallorca i del Govern.

En la primera fase d’elaboració del Pla, s’ha fet una anàlisi de mobilitat de la situació actual que ha servit per definir les línies d’actuació principals i a partir del qual s’obrirà el període de consulta pública. La d’avui i demà és la primera d’una sèrie de jornades i reunions específiques que el Departament de Mobilitat i Infraestructures i el de Territori duran a terme de manera conjunta amb tot els municipis de l’illa per adaptar la idiosincràsia de cada poble i les seves necessitats als objectius finals del Pla Especial d’Aparcaments Dissuasius, que té un pressupost de 102.561 €.