Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures anuncia l’inici de les obres de construcció de la rotonda del camí vell de Muro

Mobilitat i Infraestructures anuncia l’inici de les obres de construcció de la rotonda del camí vell de Muro

(28/03/2023)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller Iván Sevillano han visitat el municipi per supervisar les primeres actuacions, que compten amb un pressupost superior als 700 mil euros

Sevillano: «Avui estem d’enhorabona perquè amb aquestes obres donen resposta als problemes de seguretat que aquest punt de la carretera patia des de fa anys. Una vegada més actuen amb projectes de petita escala però molt necessaris per a la renovació i adequació de la nostra xarxa viària a les necessitats dels mallorquins i mallorquines».

El departament de Mobilitat i Infraestructures anuncia l’inici de les obres de construcció de la rotonda del Camí Vell de Muro; un inici d’actuacions que han volgut visitar la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller  Iván Sevillano; aquesta intervenció compta amb un pressupost d’adjudicació de 719.675,10 euros i una duració estimada de quatre mesos. En la visita han estat acompanyats per la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez i el batle d’Inca, Virgilio Moreno.


El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «avui estem d’enhorabona perquè amb aquestes obres donen resposta als problemes de seguretat que aquest punt de la carretera patia des de fa anys. Una vegada més actuen amb projectes de petita escala però molt necessaris per a la renovació i adequació de la nostra xarxa viària a les necessitats dels mallorquins i mallorquines».

«Fa mesos varen concloure les obres de millora integral de la carretera Inca-Sineu i la tan esperada rotonda de Costitx. Ara, amb aquesta nova actuació, tanquem el cercle de millora de la seguretat en aquesta via. Ambdós projectes poden dir que després d’anys i anys de reclamacions veïnals, el Consell de Mallorca compleix amb el compromís que havien arribat a principi de legislatura en tant que no passaria més temps sense invertir en la zona. Estem molt contents de poder dir que hem pogut atendre aquest deute que des del meu parèixer el Consell tenia amb els municipis d’Inca, Costitx i Sineu», ha afirmat el conseller Sevillano.

Per la seva banda, la presidenta Cladera ha afegit que «en pocs mesos haurem acabat aquesta obra tan necessària i reclamada que millorarà la seguretat tant de conductors com també de ciclistes, ja que és una intersecció molt transitada per aquests usuaris». Cladera ha apuntat també la millora general de la carretera d'Inca a Sineu «que l'ha fet molt més segura».


Al detall, està prevista la construcció d’una rotonda en la cruïlla de la carretera Ma-3240 d’Inca a Sineu, amb el camí vell de Muro, una via que forma part d’un itinerari ciclista molt demanat. Per tal de millorar la seguretat per a tots els usuaris de la carretera, la nova rotonda comptarà amb dos carrils d’entrada i un de sortida per la Ma-3240, i un de sortida i entrada pel camí vell de Muro. A més, se suavitzarà un tram de 300 metres de la Ma-3240 en direcció Sineu per donar més visibilitat a l’encreuament, i es dotarà a la nova intersecció d’un sistema de drenatge connectat al de la carretera Inca-Sineu. A més, la rotonda inclourà nous punts d’enllumenat, tots LEDS de baix consum.

 

Vídeos

muro