Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures finalitza les obres de construcció del carril zero a la rotonda d’accés a Manacor a la Ma-15 i l’execució d’una via per a bicicletes i vianants a l’entrada del poble

Mobilitat i Infraestructures finalitza les obres de construcció del carril zero a la rotonda d’accés a Manacor a la Ma-15 i l’execució d’una via per a bicicletes i vianants a l’entrada del poble

(31/10/2022)

El nou carril millora la fluïdesa i seguretat viària mentre que el vial cívic per a bicicletes i vianants reforça l’aposta del departament per la mobilitat sostenible

Al final d’obra hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano i el batle de Manacor, Miquel Oliver.


El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha anunciat avui el final de les obres de construcció del carril zero (o d’incorporació directa) a la rotonda d’accés a Manacor a la Ma-15 per eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta en direcció a Palma. També s’ha executat una via ciclista a l’entrada del poble.


La presidenta Cladera ha apuntat que «donem resposta a una reivindicació dels veïnats i veïnades de Manacor, amb una intervenció que millora la fluïdesa i la seguretat viària a la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma. I a més incorporem un carril bici i per a vianants, en favor de la mobilitat sostenible». «Tenim més projectes per Manacor, com el projecte de Manacor a Felanitx, ja aprovat, i a altres municipis i continuarem treballant en aquesta línia d'actuacions a petita escala però de gran importància per al dia a dia de veïns i veïnades, perquè donen solució a problemes històrics de la nostra xarxa secundària de carreteres, la fan més segura i milloren la mobilitat», ha afegit.


El conseller de Mobilitat i Infraestructures Iván Sevillano ha assenyalat que «com ja he dit, estam molt orgullosos de ser avui aquí i poder dir que, després d’anys de reivindicacions per part dels veïns i veïnes de Manacor, hem pogut executar un projecte molt desitjat. Com a manacorí que som, per a mi té un valor molt especial. Crec que el Consell de Mallorca, durant l’última dècada, tenia un deute pendent amb Manacor, pel que fa a la inversió en carreteres. Tocava pal·liar aquest deute i amb aquesta obra important per al municipi que avui hem finalitzat, facen un gran pas. Però no quedarem aquí: fa dues setmanes varen aprovar  el projecte per la reforma de la carretera Manacor-Felanitx, volen sortir a licitació per contractar les obres abans de terminar l’any. A més tenim previstes una altra sèrie d’inversions, com la millora de l’avinguda del Torrent i la carretera vella que va a Sant Llorenç. Tots ells són projectes molt necessaris per al poble de Manacor, per això hi estem treballat intensament en aquesta legislatura i continuaren en la següent».


Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha volgut agrair al Consell de Mallorca aquesta actuació que «no tan sols resoldre un problema històric, sinó que significa també ajudar a fer un canvi de model que impulsen des de l’Ajuntament i que és que la gent al voltant del poble i de dins faci els seus desplaçaments a peu o en bicicleta».

El projecte ha desenvolupat un carril directe (o carril zero) des de la variant Nord cap a la Ma-15 en direcció Palma per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda així com donar fluïdesa a la circulació per la variant Nord (que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç) i incrementar la seguretat viària de la zona. A més, a conseqüència de l’exposició pública del projecte, es varen acceptar les al·legacions i també s’ha millorat el paviment del romanent de l’antiga carretera de Manacor per facilitar l’entrada dels veïns i veïnes que viuen a la zona.


El conseller Sevillano ha afirmat que «el projecte que hem realitzat ens fa estar especialment contents, com a manacorí que soc, encara més. Perquè no sols millora la fluïdesa i la seguretat viària en la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma, sinó que, a més, millorem molt paisatgísticament l’entrada a la ciutat  i gràcies a la incorporació d’un carril bici i per a vianants, fem una millora a favor de la mobilitat sostenible que ens permet deixar connectat Manacor amb Palma amb bicicleta, enllaçant amb aquest carril bici».


Les obres que avui han finalitzat han incorporat també la traça d’un vial cívic nou per a bicicletes i vianants, que connecta el vial de servei de la Ma-15 amb l’entrada de Manacor, i dona continuïtat al llarg de tot el bulevard d’entrada al municipi fins a la rotonda del supermercat (Hiper Centro). Una vegada entrat a l’espai urbà, el vial cívic se separa en dues vies i dona espais diferenciats per a bicicletes i per a vianants. D’aquesta manera, hi ha una alternativa segura per a totes les persones que, fins ara, transitaven per aquest tram pròxim als vehicles.


«Continuarem treballant en aquesta línia de projectes múltiples, a petita escala i alhora de gran importància, que donen solució a problemes històrics de la nostra xarxa secundària de carreteres. Tot això provoca un canvi en el dia a dia dels nostres pobles, en millorar la seguretat viària i la mobilitat dels veïns i veïnes»,  ha conclòs el conseller Sevillano.


Addicionalment, s’ha fet un reforç del ferm de tot l’entorn de la rotonda i els accessos, amb fresatge, una capa nova de rodolament i també amb senyalització horitzontal. A més, s’han inclòs millores en l’entorn: illetes, voreres, senyalització, il·luminació LED de baix consum... El pressupost de tota l’obra ha sigut de 686.786,63 €.

Vídeos

rotonda